-->

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Ενάντια στις συγχωνεύσεις και στα κλεισίματα Νοσοκομείων

Eυρεία σύσκεψη με τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής με αντικείμενο τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας πραγματοποίησε την Κυριακή ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας. 

Η σύσκεψη αυτή έγινε με αφορμή προσχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και το οποίο προβλέπει σαρωτικές αλλαγές, τόσο στον υγειονομικό χάρτη της χώρας (συγχωνεύσεις κλινικών, νοσοκομείων κλπ.) όσο και αλλαγές στους ήδη κουτσουρεμένους οργανισμούς των νοσοκομείων. Με το προσχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος για διασύνδεση νοσοκομείων, όπως αυτό της Πρέβεζας με της Λευκάδας. Άλλωστε, σύμφωνα και με δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, δύο νοσοκομεία για αυτή την περιοχή «είναι πολλά». Κοινή διαπίστωση της μεγάλης πλειοψηφίας των εκπροσώπων ήταν πως ο χώρος της Υγείας μετατρέπεται συστηματικά από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες, σε χώρο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας με δυνατότητα άντλησης τεράστιων κερδών σε πρωτοβάθμιο και σε δευτεροβάθμιο - τριτοβάθμιο επίπεδο.
 Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι αυτά τα σχέδια πρέπει να βρούνε στο δρόμο τους το ανάχωμα της εργατικής τάξης, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Πρέβεζας. Το επόμενο χρονικό διάστημα τα πρωτοβάθμια σωματεία θα αναλάβουν πολύπλευρη δράση που θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε δομές Υγείας, ευρύ διάλογο με τους εργαζόμενους μέσα από γενικές συνελεύσεις, αξιοποίηση της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Μάρτη. Η δράση θα κορυφωθεί με διαδήλωση για την Υγεία στις 28 Μάρτη στην Πρέβεζα. Με αυτές τις δράσεις θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους νομίζουν πως μπορούν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν το δικαίωμα στην πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας όπως τονίστηκε στη σύσκεψη. 

Από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.