-->

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Με πρόσχημα τις "Οικονομίες κλίμακας" η Διοίκηση, επιδιώκει το κλείσιμο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ που σήμερα είναι η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί στην Πτέρυγα "Μπόμπολα" του Νοσοκομείου.

<<Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε το οριστικό κλείσιμο μιας ακόμα δομής του Φλέμιγκ. Το ζήτημα για μας δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως οικονομικό - αν και ούτε αυτή η "πλευρά" στέκει - είναι κυρίως πολιτικό και αφορά τα κλεισίματα και τα λουκέτα υπηρεσιών και δομών. Αφορά στην ίδια την ύπαρξη του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ που είναι ανοιχτό μόνο χάρη στον αγώνα των εργαζομένων. Χάρη στην αλληλεγγύη των εργαζομένων των Νοσοκομείων και του λαού της περιοχής.>>

 Να θυμίσουμε πως μέχρι τις περίφημες διαθεσιμότητες του Γεωργιάδη, που επιχείρησε να κλείσει ολοκληρωτικά το Φλέμιγκ , χωρίς να το καταφέρει, στην Πτέρυγα αυτή λειτουργούσαν εργαστήρια, τρεις "βαριές" Κλινικές με περίπου 70 κρεβάτια, Οφθαλμολογική και Ουρολογική χειρουργική αίθουσα, Ακτινολογικό εργαστήριο...
 Οι προηγούμενες Διοικήσεις έκαναν κάθε προσπάθεια να αποψιλώσουν την Πτέρυγα, που ήταν πλήρως λειτουργική και ανακαινισμένη, να πάρουν και να σκορπίσουν μηχανήματα και εξοπλισμό, προκειμένου να μην είναι δυνατή η αξιοποίησή της ποτέ ξανά και να μην αποτελεί σημείο τριβής η επαναλειτουργία της, τόσο ανάμεσα στους εργαζόμενους, όσο και για το λαό της περιοχής. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. 
Δεν πάει πολύς καιρός που η πρώην Διοικήτρια κ. Τσαγδή και η πέριξ της "αυλή", αναγκάστηκε να ματαιώσει την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο του μηχανήματος οστικής πυκνότητας που σχεδίαζε, κάτω από την αντίδραση των Σωματείων εργαζομένων τόσο του Αμαλία Φλέμιγκ, όσο και του Σισμανογλείου αλλά και του λαού της περιοχής.
Είναι νωπές οι μνήμες με την αστυνομία να απειλεί με συλλήψεις τον πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου του Α. Φλέμιγκ, που αποφεύχθηκαν κάτω από την πίεση της κινητοποίησης του κόσμου στην Πύλη της Πτέρυγας Μπόμπολα...
Έκτοτε, κυβέρνηση άλλαξε, Διοικήσεις άλλαξαν και πλήθαιναν μέρα με τη μέρα οι υποσχέσεις από τα πλέον επίσημα χείλη για την επαναλειτουργία της Πτέρυγας προς όφελος των αναγκών του κόσμου του Βορειο-ανατολικού άξονα της Αττικής και όχι μόνο.
Και ενώ με περίσσεια υπομονή περιμέναμε εργαζόμενοι και κάτοικοι την εκπλήρωση των υποσχέσεων, ξάφνου αντιμετωπίζουμε, αντί για την ανάπτυξη, την προοπτική της απομάκρυνσης και της τελευταίας υπηρεσίας που κρατάει ανοιχτή την Πτέρυγα. 

Η Διοίκηση, πιεσμένη και από "κύκλους" που ακόμα επιμένουν στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, αγνοεί τεχνικο - οικονομική έκθεση (την αγνοεί - δεν την αμφισβητεί!) από την υπηρεσία που δείχνει ότι δεν θα γίνει καμία οικονομία από μια τέτοια ενέργεια και επιμένει στην κατάργηση των πλυντηρίων και εξυπηρέτηση από τα ήδη επιβαρυμένα πλυντήρια του Σισμανογλείου. 
Όλοι καταλαβαίνουν πως η κατάληξη θα είναι, από εκεί που δεν έβγαινε σεντόνι από το Νοσοκομείο, τα ρούχα να καταλήξουν στα γνωστά πλυντήρια των εργολάβων.  

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε το οριστικό κλείσιμο μιας ακόμα δομής του Φλέμιγκ. Το ζήτημα για μας δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως οικονομικό - αν και ούτε αυτή η "πλευρά" στέκει - είναι κυρίως πολιτικό και αφορά τα κλεισίματα και τα λουκέτα υπηρεσιών και δομών. Αφορά στην ίδια την ύπαρξη του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ που είναι ανοιχτό μόνο χάρη στον αγώνα των εργαζομένων. Χάρη στην αλληλεγγύη των εργαζομένων των Νοσοκομείων και του λαού της περιοχής.

Άμεσα, τα Σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων μας θα αποφασίσουν για την από κοινού αντιμετώπιση και αυτής της επίθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.