-->

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Νοσ. Σαντορίνης: Εκλιπαρεί για νέες προσλήψεις η ΑΕΜΥ, οι γιατροί όμως γυρίζουν την πλάτη

Και νέα προκήρυξη για την επαναπρόσληψη 29 εργαζομένων - γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων- στο νοσοκομείο Σαντορίνης, προκηρύσσει η ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας), αλλά όπως όλα δείχνουν, οι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να θητεύσουν στο νεόδμητο και ... πολλά υποσχόμενο νοσηλευτήριο, καίτοι θα εργάζονται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου. 


Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούντααι να υποβάλλουν την αίτησή τους, από τις 31 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι προς την ΑΕΜΥ, ενώ η σχέση εργασίας του νοσοκομείου με τους γιατρούς, είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η επαναπρόσληψη στελεχών αφορά σε έκτακτες και εποχιακές ανάγκες όπως αναφέρει η ΑΕΜΥ ΑΕ και η καινούρια αυτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, πραγματοποιείται καθώς η προηγούμενη (21 Φεβρουαρίου) απέβη άγονη αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά του γιατρών. Για να δούμε τώρα τι μέλλει γενέσθαι, καθώς έρχεται καλοκαίρι και ίσως υπάρξει κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την στελέχωση του νοσηλευτηρίου και κατά επέκταση ενδιαφέρον για να υπηρετήσει κάποιος γιατρός στο πανέμορφο - κατά τα άλλα - νησί της Ελλάδας.

Το  νοσοκομείο Σαντορίνης, διαπιστώνεται, πως δεν αποτελεί πόλο έλξης για γιατρούς και νοσηλευτές, καίτοι ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες η λειτουργία του από την κυβέρνηση. Να θυμίσουμε πως τα εγκαίνια είχαν γίνει στις 15  Ιουλίου 2016 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πολλοί γιατροί χαρακτηρίζουν το νοσοκομείο ιδιωτικό, ενώ τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΑΕΜΥ ΑΕ το υποστηρίζουν σθεναρά, λέγοντας πως είναι και θα παραμείνει δημόσιο και πως θα στελεχωθεί.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει πως το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι Ιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους, καθώς «Παραιτούνται οι Ιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε».

Ακόμη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «Από τις 4 Ιανουαρίου, δεν υπάρχει Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Η αποσπασμένη Ιατρός που έκανε χρέη, απέστρεψε στο Νοσοκομείο που ανήκε. Δεν υπάρχουν Διευθυντές Ιατρικών Τμημάτων από 18/7/2016, παρά μόνο ένας στο Ακτινολογικό Εργαστήριο. Είναι επικίνδυνο για τους Ασθενείς» τονίζει εμφατικά η Ομοσπονδία.


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.