-->

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Προσωπικό με μπλοκάκι αντί για προσλήψεις!

Έρχεται προσωπικό με μπλοκάκι και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Προσωπικό με μπλοκάκι αναμένεται να προσληφθεί το επόμενο διάστημα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Ειδικότερα με βάση το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, η διοίκηση προκειμένου να καλύψει τα κενά σε προσωπικό θα προσλάβει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας δηλαδή με μπλοκάκι.
Κάτι που άλλωστε συμβαίνει πλέον σε πολλά νοσοκομεία και δομές υγείας, αφού η κυβέρνηση έχει προωθήσει σχετική θεσμοθέτηση των προσλήψεων με μπλοκάκι
Το Σωματείο σημειώνει ότι τα κενά σε προσωπικό δημιουργήθηκαν επειδή δεκάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια απ’ το νοσοκομείο αλλά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Κατά τους εργαζόμενους προσλήψεις μόνιμες δε γίνονται, μ’ αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να εργάζονται κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης και εξουθένωσης.
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι: «Κουρελόχαρτο γίνονται οι νόμοι στα ωράρια εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία, ο υπαλληλικός κώδικας, οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με κοινοτικά διατάγματα στα ωράρια εργασίας που ορίζουν 2 ρεπό την εβδομάδα, μια νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, χορήγηση κανονικής άδειας 25 έως 30 ημερών καθ’ έτος και χορήγηση των αργιών μέσα στην επόμενη εβδομάδα».
Κατά το Σωματείο το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μπορεί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό επειδή έχει το πλεονέκτημα να υπάγεται στις άγονες περιοχές και βάση και του νόμου υπ’ αρ.131/87 Π/Δ μπορεί να καλύψει στο μέγιστο βαθμό με μόνιμο προσωπικό.

Γράφει: Μαρία Γλένη - healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.