-->

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το χτεσινό Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αποχή από την επιχειρούμενη αξιολόγηση, που έχει χρήσιμες πληροφορίες.
 Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί για τους κινδύνους που κρύβει, η οποία, πέρα από τις φραστικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη, εξακολουθεί να έχει επικίνδυνα χαρακτηριστικά για τους εργαζόμενους και καμμία απολύτως σχέση με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του λαού. Από τις πληροφορίες που έρχονται από όλο το Δημόσιο, όπως και η αξιολόγηση του Μητσοτάκη, έτσι και αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς συναντάει την καθολική αντίσταση των εργαζομένων. Δεν είναι διόλου απίθανο λοιπόν η Κυβέρνηση να εντείνει τις πιέσεις και τους εκβιασμούς καθώς ο καιρός θα περνάει και οι "Θεσμοί" θα ανησυχούν. Μόνη λύση είναι η καθολική μας αντίσταση, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και με κλειστά τα αυτιά στους εκβιασμούς. Καμμία αξιολόγηση δεν θα περάσει, κανένα "Μέτρο" δεν θα εφαρμοστεί αν εμείς είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε. Αυτό είναι στο χέρι μας...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Η καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ανάγκασε την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη να προχωρήσει στην έκδοση και άλλης εγκυκλίου – 3ης κατά σειρά – προκειμένου να εκφοβίσει τους συναδέλφους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.  Χαρακτηριστικό δε του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι και οι λέξεις-φράσεις που χρησιμοποιεί στη νέα εγκύκλιο, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οφείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο της Υπουργού, καλεί τους συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει από τον Μάρτη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, είναι πέρα για πέρα συνταγματικό μας δικαίωμα, το οποίο και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Καμία πειθαρχική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί σε κανέναν, εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία-αποχή.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, με τη συνέχιση της καθολικής τους συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού τους από την κ. Γεροβασίλη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ θα συνεχίσει τον αγώνα, όχι μόνο για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, αλλά και για να ωφεληθεί το σύνολο του κόσμου της δουλειάς και να μη δημιουργηθεί το «επιτελικό-ευέλικτο Δημόσιο» των… ιδιωτών, με τις πανάκριβες και ανεξέλεγκτες υπηρεσίες, που δε διασφαλίζουν ποιότητα και ασφάλεια στις όποιες παροχές ή προϊόντα, παρά μόνο κέρδη για τους ίδιους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου