-->

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Ακόμη και μέχρι το τέλος Αυγούστου είναι πιθανό να γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Νοσοκομεία.

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι η κυβέρνηση προωθεί με διαδικασίες εξπρές τη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία.
Ήδη στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που βρίσκεται στη Βουλή και ψηφίζεται άμεσα, προβλέπεται η δημιουργία 465 θέσεων ειδικευμένων γιατρών ώστε να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, σε περίπου 15 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την προκήρυξη των 465 θέσεων γιατρών για την κάλυψη των αδύναμων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Όπως αναφέρει και το νομοσχέδιο, η κατανομή των θέσεων θα γίνει με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ «η έγκριση για προκήρυξη θέσεων των εν λόγω ιατρών, δύναται να δίνεται για μία ή και περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη σύσταση θέσεων ειδικότητες».
Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα πάνε στα ΤΕΠ
Στόχος είναι – όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– το Φθινόπωρο να έχουν ήδη προσληφθεί οι γιατροί, ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα περισσότερα νοσοκομεία ή τουλάχιστον να έχουν συγκροτηθεί τα νέα τμήματα.

Τα ΤΕΠ θα στελεχώσουν κυρίως οι εξής γιατροί: παθολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί χειρουργοί και αναισθησιολόγοι.
Σε ότι αφορά στις υποδομές, ήδη σε κάποια νοσοκομεία οι χώροι είναι έτοιμοι από το παρελθόν, ενώ όπου χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις για διαχωρισμό των τμημάτων, αυτές θα γίνουν επίσης με διαδικασίες εξπρές ξεκινώντας από τα μεγάλα νοσοκομεία.

 (Healthreport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.