-->

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατροί ΠΕΔΥ: Απεργοσπαστική διαδικασία η αξιολόγηση για τους γιατρούς! Τι προτρέπουν τους συναδέλφους τους

   Δε λένε μεν όχι στην αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού του δημοσίου, οι γιατροί του ΠΕΔΥ, αλλά όχι με τον τρόπο που το πράττει η κυβέρνηση. Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, θεωρεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογία, είναι άκρως απεργοσπαστική αλλά και τιμωρητική για τους εργαζόμενους.

Όπως σημειώνουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ: “Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο, σύμφωνα με την οποία οι Προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στην οποία προΐστανται – συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, θα αποκλείονται αυτόματα από τις επόμενες κρίσεις προϊστάμενων, δημιουργεί μια άνευ προηγουμένη τιμωρητική κατάσταση που αφορά και τους εργαζόμενους.
Επιβραβεύεται η απεργοσπασία και οι προσωπικές επιλογές κόντρα στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων”.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ κρίνουν ότι ο τρόπος αξιολόγησης με την παρούσα τροπολογία είναι εντελώς λανθασμένος και παραβιάζει βασικές συνδικαλιστικές αρχές και δικαιώματα.
“Η αξιολόγηση δεν είναι μηχανισμός τιμωρητικός και πειθάρχησης. Ειδικότερα για την αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού χρειάζεται διαφορετική αντίληψη και κριτήρια” σημειώνουν.
Γι αυτό και προτρέπουν τους γιατρούς “να παραδώσουν οι ίδιοι τα φύλλα αξιολόγησής τους στους Συλλόγους και όπου δεν υπάρχει Σύλλογος να αποστέλλονται στην Ομοσπονδία. Σε καμμία περίπτωση δεν τα παραδίδουν στους Προϊσταμένους”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.