-->

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Για ένα πουκάμισο αδειανό ο καυγάς ΠΑΣΥΝΟ - ΕΝΕ και ΠΑΣΟΝΟΠ:

Εμφύλιος φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ των κλαδικών οργανώσεων που (προσπαθούν να μας πείσουν ότι) εκπροσωπούν τα συμφέροντα των Νοσηλευτών, ΠΑΣΟΝΟΠ και ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ (ΕΝΕ).

Με αφορμή ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατά πως φαίνεται, εκτός από τη μεγάλη του έγνοια!!! για τους νοσηλευτές, προσπαθεί να στριμώξει ορισμένα νοσηλευτικά τζάκια και να ευνοήσει κάποια άλλα με κομματικού χαρακτήρα επιλογές.
Μιλώντας για τα κλαδικά συμφέροντα που τάχα εξυπηρετούνται καλύτερα από κλαδικές οργανώσεις, ένα έχουμε να πούμε. Τόσο τα συγκεκριμένα όσο και γενικότερα, οι οργανώσεις αυτές είναι ελάχιστα μαζικές στην πράξη, δηλαδή ούτε οι εργαζόμενοι τις στηρίζουν, ούτε οι ίδιες στηρίζονται στη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, όσο και αν τους <<υποχρεώνουν>> να γράφονται σ' αυτές και να τις πληρώνουν. Συνήθως πρόκειται για κομματικά φέουδα που στηρίζονται στον κλαδισμό, μακριά τόσο από την πλειοψηφία των συναδέλφων και τα προβλήματά τους όσο και από τους αγώνες τους. Πάντοτε λειτούργησαν διασπαστικά, με ελιτισμό απέναντι στους εργαζόμενους. Αποτελούσαν και αποτελούν μηχανισμό ανάδειξης κομματικών φίλων - κατά περίπτωση και κυβέρνηση- και δημιουργίας προσωπικών βιογραφικών και καριέρας (στην πλάτη των υπολοίπων που επιμένουν στη λάντσα...)
Βασικά εργαλεία είναι η καλλιέργεια αυταπατών πως προωθημένα αιτήματα, μπορούν να δικαιωθούν μέσω δικηγόρων και παραγόντων, χωρίς συμμετοχή των εργαζόμενων, οι οποίοι αρκεί να τους εμπιστευθούν - και να πληρώσουν την συνδρομή τους!
Εστιασμένοι στην επιστημονικότητά τους οι μέν, στη λογική "εμείς διεκδικούμε μόνο για μας και αφού είμαστε λιγότεροι μπορούμε να πετύχουμε", και με κέντρο την επιδίωξη της αναβάθμισης, μέσα από ενιαίο κλάδο οι δε, καταφέρνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να διαιωνίζουν την παρουσία τους σε "θεσμικές" καρέκλες και να απογοητεύουν τους νοσηλευτές κάθε είδους.
Τέτοια παραδείγματα πολλά! Αλήθεια, που κατέληξαν οι συμβουλές τους στην εποχή της κινητικότητας; Έπαιρναν παράμερα τους Νοσηλευτές και τους έταζαν πως θα διεκδικούσαν τα μόρια που δεν τους αναγνώρισαν με δικηγόρους και μηνύσεις στην Κυβέρνηση. Τι απέγινε;
Ή πιο πρόσφατα ο ανυποχώρητος! αγώνας για την εφαρμογή του καθηκοντολογίου και την αναβάθμιση των ΔΕ που τάχα θα ξεσήκωνε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας τι απέγινε; (Παρ' όλο που τα δίκαια αυτά αιτήματα τα στήριξαν τα τοπικά Σωματεία με μεγάλη συμμετοχή;
Η απάντηση στις ανάγκες του σήμερα, είναι η συσπείρωση και η συμμετοχή στα πρωτοβάθμια Σωματεία. Οι αγώνες για τα αιτήματά μας δεν κερδίζονται με τη διάσπαση αλλά με την ενότητα. Όχι "δι' αντιπροσώπων" αλλά με τη συμμετοχή και στήριξή μας.
Αν όλοι αυτοί οι "σωτήρες" ενδιαφέρονταν για τα αιτήματά μας θα έδιναν για παράδειγμα  σήμερα τον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση που πραγματικά στο άμεσο μέλλον θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για όλους. Θα στήριζαν τον αγώνα όλου του Νοσηλευτικού προσωπικού που σε ποσοστό 80 -90% αντιστάθηκε. Δεν θα τσακώνονταν για μια καρέκλα ("Θέλετε να μας καταργήσετε" κατηγορεί η ΠΑΣΥΝΟ  (ΕΝΕ) την ΠΑΣΟΝΟΠ, "δεν έχετε πετύχει τίποτα και είστε 13 χρόνια οι ίδιοι" κατηγορεί με τη σειρά της η ΠΑΣΟΝΟΠ... Τέτοιου είδους είναι οι διαφορές και πέρα βρέχει!)
Συνάδελφοι, γυρίστε τους την πλάτη! 
Στηρίξτε σε όλα τα Νοσοκομεία τα Σωματεία σας!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.