-->

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τελικά δεν θα πιάσουμε "χολέρα" ...προς το παρόν.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα κρούσμα χολέρας στο μαιευτήριο «Έλενα»

Σημ. Αντιγράφουμε ρεπορτάζ του health report σχετικά με το θέμα που τόσο θόρυβο έκανε τελευταία. 
Απ' ό,τι φαίνεται δεν βρέθηκε χολέρα στα δείγματα νερού από τους σάπιους σωλήνες στο "Έλενα", όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΠΟΕΔΗΝ. 
Ανεξάρτητα από την αντιπολιτευτική, κομματική  αντιπαράθεση ΠΟΕΔΗΝ - Υπ. Υγείας, που είναι μακρυά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων και από κάθε διαδικασία που με μαζικούς όρους θα διεκδικούσε λύσεις, ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα  και για τους εργαζόμενους και για τη Δημόσια Υγεία. Ένα ζήτημα που δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε "τό' στειλε ο Κύριος για να μας δοκιμάσει". Στην ουσία πρόκειται για υπαρκτούς, υπαρκτότατους κινδύνους που προκαλούνται από την έλλειψη συντήρησης και την κυριολεκτική κατάρρευση εγκαταστάσεων και κτιρίων εξ' αιτίας της εγκατάλειψης, της έλλειψης προσωπικού και της διάλυσης (και) των Τεχνικών Υπηρεσιών. Από την εμπειρία μας, για παράδειγμα, ξέρουμε πως το Φλέμιγκ ποτέ δεν ήταν σε χειρότερη κατάσταση από όσο σήμερα και πως έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά από τις διαθεσιμότητες του Γεωργιάδη το '13.
Πρόκειται δηλαδή για τις βλαβερές συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων που εφάρμοσαν οι προηγούμενες και συνεχίζει η τωρινή κυβέρνηση (τελευταία μάλιστα με υπερηφάνεια για την τόσο πιστή εφαρμογή τους). Ενάντια στις συνέπειες αυτών των πολιτικών, που ρημάζουν το λαό, θα έπρεπε να αγωνίζεται έμπρακτα και όχι εικονικά η ΠΟΕΔΗΝ. 
Όσο για την πολιτική ηγεσία, ας γνωρίζει ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές να θριαμβολογεί επειδή δεν έχουμε χολέρα. Με τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε και που δημιουργεί η πολιτική που και αυτή εφαρμόζει μάλλον είναι τυχαίο.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, αφού με ευχέλαιο, δεν πρόκειται να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλειά τη δική μας και των ασθενών, το μόνο που μένει είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να αγωνιστούμε ενάντια (και) στην κατάρρευση των Νοσοκομείων μας.

Κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Καθησυχαστική είναι η ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σχετικά με τις καταγγελίες περί υποψιών ανίχνευσης του βακτηρίου χολέρας στο υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».
«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Κέντρου.
Και καταλήγει: «Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου».
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αποστείλει δείγμα για περαιτέρω ανάλυση – τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αύριο – ενώ έχει ήδη προχωρήσει στο «σφράγισμα της αποθήκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.