-->

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Και νέο κούρεμα στις δαπάνες των νοσοκομείων για το 2018!

(Σημ. ενώ συζητάμε για την ανάπτυξη που θα έρθει μετά τον ενιαίο οργανισμό, άλλα καμιά τριακοσιαρία εκ. λιγότερα στα Νοσοκομεία για το 2018! Ας είναι, εμάς μας αρκεί ο ενιαίος οργανισμός και...θα βγάλουμε φτερά!)

Μειωμένες θα είναι οι δαπάνες των νοσοκομείων για το 2018.
Με ακόμη πιο περιορισμένα κονδύλια φαίνεται πως θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα τα δημόσια νοσοκομεία για το 2018, καθώς όπως προκύπτει και από τις τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τα χρήματα που θα δοθούν στο ΕΣΥ θα είναι για άλλη μία φορά κουρεμένα και μάλιστα περισσότερο από το 2017.
Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δεν διέψευσε πως στον νέο προϋπολογισμό του 2018 πιθανότατα η χρηματοδότηση να είναι περαιτέρω μειωμένη κατά 250 – 300 εκ.ευρώ.
Με βάση τα όσα μεταφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε και πως ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι στα νοσοκομεία κόβονται ιατρικές πράξεις και χειρουργεία λόγω έλλειψης χρημάτων.
Βέβαια αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Και στο Λαϊκό Νοσοκομείο σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, τα χειρουργεία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 καθώς οι ουρές των ασθενών καθημερινά αυξάνονται. 
Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας δεν διέψευσε ούτε το γεγονός πως υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες έγγραφες και προφορικές πιέσεις από διοικητές νοσοκομείων για αναβολή επεμβάσεων και γενικά ιατρικών πράξεων ως τον 1/2018 λόγω οικονομικής στενότητας στις λειτουργικές δαπάνες.
Όπως φαίνεται πάντως η ηγεσία του υπουργείου υγείας προτίθεται να καλύψει τις …τρύπες στο ΕΣΥ με μικροποσά που θα δίνει και στο νέο έτος όταν οι προϋπολογισμοί θα τελειώνουν. Κάτι που άλλωστε έγινε και φέτος.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους νοσοκομειακούς γιατρούς, φέτος δόθηκαν συμπληρωματικές αυξήσεις για τα αντίστοιχα όρια αγορών του 2017 πριν λίγες μέρες (συνολικά 118 εκ ευρώ), και θα ξαναδοθούν και άλλα ως 31/12 αν χρειαστεί.
Δ. Ευθυμιάδου healthreport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.