-->

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«Μπλοκάρουν» τον ΕΟΠΥΥ οι εργαζόμενοι! Γιατί κάνουν κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού

Σε μπλόκο της κεντρικής υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι προχωρούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.


Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του Οργανισμού. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας που διαχειρίζεται κοντά στα 6 δις ευρώ των ασφαλισμένων του, παύει ουσιαστικά να είναι αυτόνομος παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει πως πρόκειται για …αναβάθμιση του φορέα. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Αποκλειστικό: Τέλος ο αυτόνομος ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας”
Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε συναγερμό, καθώς η μεταφορά των περισσότερων αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Υγείας ανατρέπει τον αρχικό ρόλο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος επρόκειτο να είναι ένας αυτόνομος οργανισμός που θα αγοράζει υπηρεσίες για να τις παρέχει στους ασφαλισμένους του με τη μορφή του μονοψώνιο.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή των άρθρων του ΠροεδρικούΔιατάγματος που αιφνιδιαστικά ανακάλυψαν και οι ίδιοι, περιορίζει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ και τον καθιστά πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας.
Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχείρησε με ανακοινώσεις της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τα όσα έρχονται στον ΕΟΠΥΥ, οι εργαζόμενοι είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.
Φοβούνται πως η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων οι οποίες περιορίζουν τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, μπορεί και να καταστήσουν αμφίβολο ακόμη και τον αριθμό των σημερινών θέσεων εργασίας.

Δήμητρα Ευθυμιάδου (healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.