-->

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Σισμανόγλειο: ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

ΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

  Αυτή είναι η κοινή διαπίστωση των συναδέλφων από το Σισμανόγλειο, όπως εκφράστηκε σχεδόν ομόφωνα στη συγκέντρωση που έγινε σήμερα. Παρευρεθήκαμε, καλεσμένοι από το Σωματείο και συμμετείχαμε στη συζήτηση που είχε ως κύριο θέμα το σχέδιο ενοποίησης των οργανισμών και της συγχώνευσης των Νοσοκομείων μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κοινή ήταν η πεποίθηση πως η συγχώνευση μέσω ενοποιημένου οργανισμού το μόνο που θα προωθήσει και θα διευκολύνει είναι το κλείσιμο του Φλέμιγκ, αργά ή γρηγορότερα, την ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους, την υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του Πάιδων.
   Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί προσωπικό και με ακόμα πιο μειωμένους προϋπολογισμούς για το '18, είναι φανερό πως η όποια ενοποίηση θα λειτουργήσει ως εργαλείο υποβάθμισης των Νοσοκομείων που θα εκφραστεί με κλεισίματα και καταργήσεις δομών και όχι με ...ανάπτυξη που διαφημίζει η διοίκηση. 
   Πόσο μάλλον που έχει πια ξεκαθαριστεί πως και αυτή, όταν και όπως επιχειρηθεί, θα γίνει χωρίς προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό. Γι' αυτό λέμε πως με τις ενοποιήσεις και τον κοινό οργανισμό δεν έχουμε να περιμένουμε παρά δύο κύριες αρνητικές συνέπειες: 1. Τη δυνατότητα της κάθε Διοίκησης, τωρινής ή αυριανής να καταργεί εύκολα και γρήγορα υπηρεσίες, κρεβάτια νοσηλείας και δομές που "δε βγαίνουν" με απλές διοικητικές πράξεις και 2. Να έχει την πλήρη ευκολία μετατροπής των λίγων και κουρασμένων εργαζόμενων σε λάστιχα που θα τραβιούνται δεξιά και αριστερά για να στηρίξουν την "ανάπτυξη".
   Στη συγκέντρωση αναφέρθηκαν παραδείγματα με τις ελλείψεις προσωπικού και πόρων που κάνουν αστεία κάθε σκέψη για ανάπτυξη μεγαλεπίβολων σχεδίων. Τη στιγμή πχ που δεν έχεις σε βάρδια ούτε  μια (1) τραπεζοκόμα να σερβίρει, ούτε  σεντόνια για τους ασθενείς, όταν ολόκληρες κλινικές κινδυνεύουν να κλείσουν από έλλειψη γιατρών, όταν οι βάρδιες δε βγαίνουν, δε μπορεί η Διοίκηση να διαφημίζει ανάπτυξη με "ίδια μέσα" και "δημοσιονομική ουδετερότητα" (που σε απλά ελληνικά σημαίνει: Δε θα πάρετε μία!)
   Το κλίμα στη συζήτηση ήταν θερμό και διατυπώθηκε ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως για άλλη μια φορά πρέπει να αγωνιστούμε, μαζί με το λαό της περιοχής για να κρατήσουμε και τα τρία Νοσοκομεία όρθια.
   Είναι γνωστό πως το "ρυθμό" τον επιβάλλει η Διοίκηση, η οποία δεν απαντά καν στα αιτήματα και στις προτάσεις μας, (ενώ προσποιείται διάλογο) και βιάζεται να "τελειώνει" με τους οργανισμούς.Γι' αυτό αποφασίστηκε πως πρέπει να απαντήσουμε άμεσα, αγωνιστικά, με κινητοποίησες και με το λαό της περιοχής στο πλευρό μας.  
   Η αρχή θα γίνει με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στη Διοίκηση την ερχόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11 από τους εργαζόμενους των τριών Νοσοκομείων που θα συγκεντρωθούμε στις 10 πμ , ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ!
Άμεσα επίσης θα ξεκινήσει από τα Σωματεία μας εκστρατεία ενημέρωσης  και θα συνεχιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11 στις 10 πμ ,
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ



Σωματείο Εργαζομένων <<Α. ΦΛΕΜΙΓΚ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.