-->

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΟΜΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΝΕΚΛΕΙΣΘΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΝ...

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ '73
Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτεχνειο εικονες
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 3 μμ,  
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!
Λένε λοιπόν, ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται είναι φάρσα! Στην περίπτωση όμως της "ομάδας αναρχικών" που είχαν από προχτές καταλάβει το Πολυτεχνείο και απαγόρευαν την πρόσβαση σ' αυτό με τη δικαιολογία ότι το προστατεύουν από την κομματική εκμετάλλευση είναι, στην καλή περίπτωση, διαστροφή αν όχι ...ανοιχτή προβοκάτσια ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΊΟΥ.

Ευτυχώς σήμερα 16/11 το απόγευμα, το φοιτητικό κίνημα, πολιτικές νεολαίες αλλά και αναρχικές συλλογικότητες που διαφωνούσαν, κατάφεραν με μαζικές διαδικασίες, όπως αρμόζει στα κινήματα και χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας, να υποχρεώσουν σε τερματισμό της κατάληψης και σε άνοιγμα των πλαϊνών πυλών του πολυτεχνείου.

ΕΤΣΙ,  ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΙΛ ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ. 

Είναι γνωστό, πως η επιμονή του λαού μας, επί δεκαετίες, να τιμάει με αγώνες την επέτειο της εξέγερσης, να μη ξεχνάει πως η χούντα ήταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ και πως δε μπορούσε να επιβληθεί και να σταθεί χωρίς τους "Αμερικάνους φίλους". Αυτούς που έδιναν τις εντολές που οι Χουνταίοι εκτελούσαν. 
Βασάνιζαν, σκότωναν, απαγόρευαν, λογόκριναν με οδηγίες και τεχνογνωσία της CIA. Έκαναν BUSINES και πλούτιζαν, χάριζαν δημόσια περιουσία την ώρα που οι αγωνιστές βασανίζονταν στα ξερονήσια.  

Αφού για εφτά χρόνια κατάργησαν κάθε πολιτική ελευθερία και έκφραση, καταπάτησαν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας (αυτοί οι...πατριώτες!), πλημμύρισαν στο αίμα και ξεπούλησαν την Κύπρο, αποπειράθηκαν να τσακίσουν κάθε λαϊκή αντίσταση και εργατική διεκδίκηση εκείνης της περιόδου, ανατράπηκαν μετά από εξέγερση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΄73
 ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1980 ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για πολυτεχνειο κουμης κανελοπουλουτο 1980, επί κυβέρνησης Γ. Ράλλη και προκειμένου να μην ενοχληθούν οι Αμερικάνοι, η πορεία απαγορεύτηκε. Με πρωτοβουλία φοιτητικών οργανώσεων της αριστεράς, η πορεία έγινε με συμμετοχή τέτοια που ξεπερνούσε κατά πολύ τη δύναμη των οργανώσεων αυτών, πράγμα που σημαίνει πως ο λαός δεν είχε διάθεση να "ξεχάσει". Τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας δολοφόνησαν 2 ακόμα ανθρώπους. Τους Κουμή και Κανελοπούλου. Γι' αυτό λέμε πως οι λαοί αγωνίζονται, οι λαοί θυσιάζονται και οι λαοί νικούν!

Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, επιμένουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, προσπαθούν να υποβάλλουν στην νέα γενιά πως , επιτέλους, είναι  ξεπερασμένες οι συγκεντρώσεις και οι πορείες, ιδιαίτερα αυτή στην Αμερικάνικη Πρεσβεία που το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει! Αφού είμαστε σύμμαχοι!  

Δεν τους ενοχλεί αν οι εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και κυρίως συνέχειας των αγώνων γίνουν επετειακή γιορτή κάποιου ...ακαθόριστου ιστορικού γεγονότος που συνέβη κάποτε και τελείωσε!
Αυτό που τους ενοχλεί είναι να μη μάθαίνει ο λαός και η νεολαία πως οι τυρανίες δεν ανατρέπονται από τηλεοράσως ούτε με "likes".(Χώρια που δεν είναι για όλες τις κοινωνικές τάξεις το ίδιο πράγμα, κάποιοι έκαναν χρυσές δουλειές στη Χούντα!)
Οι τυρανίες κάθε είδους, τα αιτήματα της εργατικής τάξης, τα λαϊκά δικαιώματα κερδίζονται με ενεργό συμμετοχή των ίδιων των ιστορικών υποκειμένων. Με απεργίες, με διαδηλώσεις, με εξεγέρσεις.
Τους ενοχλεί να θυμούνται οι λαοί πως το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας είναι και σήμερα επίκαιρο, όπως και τότε, δεν είναι "πασέ", γιατί και σήμερα λαοί και χώρες βομβαρδίζονται, εξοντώνονται, οδηγούνται στην προσφυγιά, όχι από το κακό το ριζικό τους, αλλά από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ίδιες και πολύ σκληρότερες από την επέμβαση των Αμερικάνων, από το 1945 ως ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα.


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ '73 ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 6 μμ
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ! 

Σημ. 1.Για τους συναδέλφουν που θα συμμετάσχουν στην πορεία, δίνεται η  
           δυνατότητα να φύγουν από τη δουλειά στη 1.00 το μεσημέρι.
       2. Από τις 3 μμ κλείνει ο σταθμός του Mετρό Μέγαρο Μουσικής 
           και από τις 5 το απόγευμα οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.