-->

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Σε αναμονή οι επικουρικοί γιατροί για τις συμβάσεις τους! Τι θα γίνει με τους μισθούς τους το νέο έτος

 Στον αέρα είναι ακόμη οι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. 

Και αυτό διότι προς ώρας δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη ούτε τι θα γίνει με τις συμβάσεις τους και αν αυτές θα ανανεωθούν, αλλά ούτε και με τους μισθούς τους, καθώς είναι άγνωστο εάν μέρος των επικουρικών γιατρών θα μπορέσει να πληρωθεί από το νέο έτος.
Η ηγεσία το υπουργείου Υγείας που ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) δε δίνει σαφείς απαντήσεις. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ο υπουργός Υγείας δεν αποσαφηνίζει τι θα κάνει με τους συνολικά 2100 επικουρικούς γιατρούς που σήμερα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία.
Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η αναφορά του υπουργού Υγείας σχετικά με τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, καθώς όπως μεταφέρουν οι εκπρόσωποι των γιατρών, εμμέσως πλην σαφώς «πέταξε το μπαλάκι» στους ίδιους τους επικουρικούς γιατρούς να διεκδικήσουν δικαστικά την μονιμοποίησή τους.

Στον αέρα όσοι πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ

Από την άλλη απαντήσεις δε δόθηκαν ούτε σχετικά με τους 700 επικουρικούς γιατρούς που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ακόμη να αποφανθεί εάν υπάρχει εξασφαλισμένη μισθοδοσία από 1/1/2018 και μετά. Προς ώρας όλα δείχνουν πως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου για το θέμα.
Πάντως εδώ και καιρό είχαν γίνει αιφνιδίως αλλαγές στις συμβάσεις των επικουρικών γιατρών ώστε ορισμένοι να αρχίσουν να πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ. Κάτι για το οποίο οι γιατροί είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Να σημειωθεί πως πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου έκρινε μη σύννομη την απασχόληση επικουρικών γιατρών για πάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Δ. Ευθυμιάδου (healthreport)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.