-->

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε χτές, όπως είχε προγραμματιστεί, η συγκέντρωση εργαζομένων στο Σισμανόγλειο. 

Υπενθυμίζουμε πως αυτή συγκέντρωση έγινε μετά το Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Τετάρτης, που θα συζητιόνταν και το θέμα των οργανισμών, προκειμένου να ενημερωθούμε από τη Διοίκηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν. 
Τόσο ο Διοικητής όσο και ο Υποδιοικητής απουσίαζαν, έτσι έγινε ενημέρωση στο χώρο του Σωματείου από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ο οποίος συμμετείχε στο συμβούλιο.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ., φαίνεται πως η κινητοποίησή μας είχε αποτελέσματα καθώς δεν πάρθηκε τελικά απόφαση για το ζήτημα των οργανισμών (όπως είχε προγραμματιστεί). 
Το γεγονός αυτό δείχνει πως επηράσαν άμεσα οι κινητοποιήσεις μας και η απεύθυνση που κάναμε τα τρία Σωματεία στο λαό και στα ΜΜΕ, καθώς αρκετά αναδημοσίευσαν όχι μόνο την είδηση αλλά και την ουσία των επιχειρημάτων μας.
Σε ό,τι μας αφορά, θεωρούμε πως τα κύρια συμπεράσματα που πρέπει να κρατήσουμε είναι:
1. Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση πιέζει αρκετό καιρό τώρα και επιμένει στα γωστά σχέδια επι χάρτου, που τα συνδέει - με το ζόρι - με την όποια προοπτική ανάπτυξης. Φαίνεται πως οι κινητοποιήσεις μας έκαναν επιτέλους σαφές πως δεν μπορούν να αγνοούν ούτε τους εργαζόμενους ούτε την καθημερινή πραγματικότητα στα Νοσοκομεία.

2. Επειδή παρά το ...διάλογο, φαίνεται πως δεν έφταναν και πολύ μακριά τα όσα λέγαμε στις συναντήσεις, είχαμε δίκιο που ...φωνάξαμε περισσότερο!
Το αποτέλεσμα ήταν πως υπήρξε μετατόπιση και στην άποψη αρκετών συμβούλων που φαίνεται ότι τους απασχόλησαν  σοβαρά τα αιτήματά και απόψεις μας. Αυτό ήταν ένα πρώτο αποτέλεσμα της αντίδρασης και της κινητοποίησής μας.

3. Μπορούμε να εφησυχάζουμε; Οχι βέβαια! Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε τις όποιες κινήσεις τακτικής μπορεί να κάνει η Διοίκηση σε νίκη των κινητοποιήσεών μας.
Το γεγονός της χαμηλής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις μας είναι σε μεγάλο βαθμό πλασματικό. Οφείλεται στην τραγική έλλειψη προσωπικού, που αναγκάζεται να δουλεύει σε συνθήκες χειρότερες και από εκείνες του προσωπικού ασφαλείας. Με μία Νοσηλεύτρια και μία βοηθό στο Τμήμα, ποιός να κατέβει στην κινητοποίηση; 
Αντί λοιπόν να μας επηρεάζει η "εικόνα" να σκεφτόμαστε καλύτερα πως αυτή η οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων θα εκφραστεί και θα γίνει η δύναμη που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε την κατάσταση. Να ξεπεράσουμε την κούραση, την απογοήτευση και τη διάψευση.Έχουμε τη δύναμη! 
Αυτό το γνωρίζουν (κάποιες φορές καλύτερα από μας)  και οι Διοικήσεις και οι πολιτικές ηγεσίες. Γι' αυτό το "διαίρει και βασίλευε", γι' αυτό και η ανησυχία μπροστά σε ενωτικούς αγώνες από τα Σωματεία! 
ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

4. Από τις ως τώρα εξελίξεις, φαίνεται πως είναι ρεαλιστικό, με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας ,όχι μόνο να αποτρέψουμε τις συγχωνεύσεις, αλλά και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να βελτιώσουμε και τις συνθήκες της δικής μας δουλειάς αλλά και την περίθαλψη του κόσμου. (Η άποψη "αν είναι να είμαστε σ' αυτά τα χάλια καλύτερα να κλείσουμε" είναι αδιέξοδη έκφραση ήττας, όχι μόνο εργασιακής, αλλά, επιτρέψτε μας, προσωπικής, ολοκληρωτικής...γιατί όταν αποδέχεσαι την κατάντια σου, την αποδέχεσαι σε όλα τα επίπεδα).

Συνάδελφοι, μετά τα παραπάνω Σας καλούμε, από κοινού τα Σωματεία των τριών Νοσοκομείων να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα τις κινητοποίησεις μας, όπως τις έχουμε προγραμματίστει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Σας καλούμε να κάνετε κάθε προσπάθεια, με την παρουσία και τη συμμετοχή σας να γίνει γνωστό το λαό της περιοχής τι διακυβεύεται σήμερα. 
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ' ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ!

 ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ <<ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.