-->

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ (ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΦΙΑ...)

Σημ. Είναι πάγια τακτική, να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη, συνήθως από "κύκλους" πριν τεθούν σε ισχύ διάφορα μέτρα που αφορούν την τσέπη μας! Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο του Β. Βενιζέλου από το ygeia 360, αναμένονται "διορθώσεις λαθών" που, τι πρωτότυπο! θα φέρει κι' άλλες αυξήσεις στα φάρμακα.(Τις οποίες θα πληρώσει ο κοσμάκης). Αυξήσεις λοιπόν, και προσανατολισμός στα ακριβά φάρμακα, με καλό ποσοστό κέρδους καθώς πολλά φθηνά γενόσημα εξαφανίζονται από την αγορά γιατί θεωρείται ασύμφορη η κυκλοφορία τους !
Δεν έχουμε λοιπόν άδικο όταν λέμε ότι οι "προσαρμογές" σημαίνουν ότι ο λαός θα πληρώνει όλο και περισσότερα από την τσέπη του, καθώς η υποχρέωση της πολιτείας για δωρεάν περίθαλψη θα υυποχωρεί μέχρι...ελεημοσύνης.  Το έχουμε ξαναπεί: Καλή η ανάπτυξη που έρχεται οσονούπω, αλλά μήπως γίνεται να μην περάσει και αυτή από πάνω μας;. Χάρη θα μας κάνετε, μέρες που' ναι...


ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για... 1.100 "λάθη", τα οποία περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο θα είναι το δεύτερο για το 2017, όπως ο νόμος ορίζει.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να έχει φέρει κανείς σε πέρας μία οποιαδήποτε εργασία και να έχει πραγματοποιήσει ταυτόχρονα, στην εργασία αυτή, 1.100 λάθη! Φαίνεται ότι όλος ο "θόρυβος" σχετικά με τα... 1.100 "λάθη" του προτεινόμενου νέου δελτίου τιμών φαρμάκων δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προετοιμασία για τις νομοθετικές αλλαγές, οι οποίες θα επέλθουν με την νέα χρονιά και θα εφαρμοσθούν με το πρώτο για το 2018 δελτίο τιμών φαρμάκων.
Το πρώτο για το 2018 δελτίο τιμών φαρμάκων, λοιπόν, γίνεται προσπάθεια από διάφορους "κύκλους" ενδιαφερομένων να περιλαμβάνει "διορθώσεις" τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος εκ των... 1.100 "λαθών", με άλλα λόγια να περιλαμβάνει αισθητές και ορατές αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων off patent και γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων... Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε με τη νέα χρονιά την ριζική τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί ανατιμολόγησης των φαρμάκων, τόσο ριζική που θα επιτρέπει τις αυξήσεις των τιμών για όλα τα φάρμακα... Άλλωστε, τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων έχουν προαναγγείλει πολλάκις και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, αλλά και η ίδια η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνα Αντωνίου, η οποία εξετέθη, μάλιστα, σε πρόσφατο συνέδριο, όταν υποστήριξε τις σχετικές αιτιάσεις για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων, τις οποίες είχαμε μέχρι τότε συνηθίσει να ακούμε μόνον από μία μερίδα της φαρμακοβιομηχανίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.