-->

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018


(Σημ. Αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται   από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ 
ΚΙ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


  Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καθυστερήσεις για «σκληρές διαπραγματεύσεις» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτελώντας τις εντολές της τρόικας και του κεφαλαίου ψήφισε τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Ένα τερατούργημα πολλών εκατοντάδων σελίδων που εξειδικεύει κι επεκτείνει τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα.
   Κορυφαίο ζήτημα αποτελεί το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία με τη ρύθμιση για απαίτηση πλειοψηφίας 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου για να παρθεί απεργιακή απόφαση. Η κυβέρνηση χτυπάει τα σωματεία γιατί ξέρει ότι εκεί μπορούν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν και ν’ αποφασίσουν οι εργαζόμενοι , ενώ κλείνει το μάτι στις ανώτερες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κυριαρχεί ο εργατοπατερισμός και η συνδιαλλαγή.

·     Όλη η περιουσία του Δημοσίου μπαίνει στο υπερταμείο για να ξεπουληθεί ευκολότερα.

·     Επεκτείνονται οι κατασχέσεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ισχύουν ήδη για χρέη προς τις τράπεζες και για χρέη προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

·     Μειώνονται τα οικογενειακά επιδόματα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για την καταβολή τους.

·     Στο στόχαστρο μπαίνει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγειινής εργασίας και ο χαρακτηρισμός επαγγελμάτων ως βαρέων και ανθυγειινών.

·     Αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η μείωση του αφορολόγητου να ισχύσει από 1/1/19 μαζί με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που χρόνια τώρα προσλήψεις εξαγγέλλονται αλλά δεν πραγματοποιούνται, η εντατικοποίηση θα μεγαλώσει. Οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μέσω ΟΑΕΔ και προγραμμάτων, εργολαβικοί και άλλοι) βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Με τα μέτρα που ψηφίστηκαν κλείνει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση ή τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
   Παράλληλα προωθούνται νέοι οργανισμοί που συγχωνεύουν-καταργούν δομές και υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ μετά την επιλογή του στρώματος προισταμένων θα επιχειρηθεί γι’ ακόμη μια φορά η κακόφημη αξιολόγηση.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Η κατάπτυστη συνδικαλιστική ηγεσία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ κ. ά.)
στην πράξη βοήθησε τρόικα, κεφάλαιο και κυβέρνηση να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και δεν το έκανε "κατά λάθος"! Δεν νομιμοποιείται λοιπόν να εμφανίζεται ως εκπρόσωπός μας γιατί έχει συμβάλει με τη στάση της στην αποσυγκρότηση των συνδικάτων και την υπονόμευση κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος των εργαζομένων. Οι "αγώνες" που διαρκούν μονάχα όσο τραβάνε οι κάμερες, έχουν σχέση με την εξασφάλιση της καρέκλας τους και όχι με τις ανάγκες των εργαζόμενων.  
   Οι εργαζόμενοι πρέπει να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις τόσο της τρόικας και της κυβέρνησης όσο και της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, σπάζοντας την αντίληψη πως ότι ψηφίζεται δεν αλλάζει, και να απαιτήσουμε-μαζικοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις παίρνοντας αποφάσεις αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
   Χρειαζόμαστε πραγματικούς, παρατεταμένους και μαζικούς αγώνες και όχι κακόγουστα σόου και ακτιβισμούς που συμβάλλουν στη απογοήτευση και τη μοιρολατρία.


·        ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
·        ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! 
·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ!
·        ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ!
·        ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
·        ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
·         ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΚΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ – 3μμ 

Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:30πμ 
έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.