-->

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση σήμερα ΠΟΕΔΗΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ, τι ειπώθηκε για ανθυγιεινό - επικουρικούς.


(Σημ. Παρακάτω ενημέρωση για τη σημερινή συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ οπου για τους μεν επικουρικούς φαίνεται ότι δεν θα απολυθούν ως 31/12/18 για το δε ανθυγιεινό ...όπως τα' χουμε πει! Θα το ξαναδεί η αρμόδια επιτροπή από μηδενική βάση και με στόχο να το πετσοκόψει!. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω. Πάντως να κάνουμε και μια αναφορά τόσο για την ...κιτσ παράσταση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείου όσο και για την επίδειξη δύναμης της πολιτικής ηγεσίας και των ΜΑΤ που κόντεψαν να μας δείρουν γιατί ήθελαν να αφήσουν αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ από 10 άτομα να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία ενώ η ομάδα της ΠΟΕΔΗΝ ήταν 12! Έτσι είναι η εξουσία! δεν παζαρεύει, ιδίως αν έχει απέναντί της λίγες και εκλεκτούς. Τι να πεις...)

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, έθεσαν το θέμα της συνέχισης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και της απρόσκοπτης πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία έως 31/12/2018. Ζήτησαν επίσης, ενημέρωση για ενδεχόμενες αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν, αλλά και για την προετοιμασία του συστήματος Υγείας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης και της ιλαράς και τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών.
Ο Α. Ξανθός απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν , λέγοντας ότι σε ότι αφορά τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειας την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση τους στα τέλη του 2018. Επανέλαβε δε, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν έχει καμία βάση.
Σε ότι αφορά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή από τρία υπουργεία (Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών) που θα αξιολογήσει το καθεστώς που διέπει την ανθυγιεινή εργασία και τους εργαζόμενους που δικαιούνται επιδόματος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Η αξιολόγηση αυτή, ξεκαθάρισε ο Α. Ξανθός, ουδεμία σχέση έχει με περικοπή κονδυλίων αλλά αφορά έναν συνολικό εξορθολογισμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος που θα διασφαλίσει περαιτέρω ότι όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται. Είναι αυτονόητο ότι το ΕΣΥ είναι ο κατεξοχήν χώρος που επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.    
Σε ότι αφορά στο θέμα που τέθηκε περί έξαρσης της γρίπης και της ιλαράς, ο υπουργός Υγείας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και ότι φέτος ο εμβολιασμός ήταν πολύ υψηλός με αποτέλεσμα να μειωθεί η επιδημική έξαρση της γρίπης και η ανάγκη νοσηλείας ασθενών σε ΜΕΘ. 
Για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες εμβολιασμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το σύνολο του πληθυσμού και για τους υγειονομικούς, που πρέπει να τηρούνται από όλους για να υπάρχει μια αποτελεσματική «ασπίδα» προστασίας από την ιλαρά και τη γρίπη.

Η είδηση από ygeia360 (B. Βενιζέλο) - Το σχόλιο δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου