-->

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ...έχε το νου σου!


Μετά από αρκετές μέρες σιωπής λόγω "ανωτέρας βίας" που λένε, είπαμε να περιοριστούμε στις καθιερωμένες ευχές για την Ανάσταση, να ευχηθούμε υγεία και δύναμη για όλους τους συναδέλφους και τους αγαπημένους τους.
Αλλά με τι καρδιά, μέρες που' ναι, όταν η κατάσταση στο Νοσοκομείο πάει από το κακό στο χειρότερο...
- Όταν μετά τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού και το πινγκ-πονγκ με το "φύγε συ - έλα συ" καταλήγει πάντα να κάνουν τη δουλειά τους οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη ενώ στο νοσοκομείο να απομένουμε όλο και λιγότεροι; (Για υπηρεσιακούς λόγους βεβαίως, με τις ευλογίες και τις άμεσες ενέργειες διοίκησης και ΥΠΕ)
- Όταν για παράδειγμα προχθές, μέρα εφημερίας, στη Μονάδα υπήρχε μόνο μια Νοσηλεύτρια με επτά αρρώστους;
- Όταν έχει απομείνει λιγότερη από μία τραπεζοκόμα ανά όροφο και βάρδια και οι γυναίκες κυριολεκτικά σέρνονται από την κούραση, όλες με μυοσκελετικά προβλήματα υγείας μετά από δεκαετίες δουλειάς;
 Όταν μας κοροϊδεύουν μήνες τώρα για την ενίσχυση με ένα ακόμη εργαζόμενο από ιδιωτικό συνεργείο που αν και δε δικαιούμαστε! θα μας κάνουν τη χάρη!
- Όταν αναμένονται μετά το Πάσχα, λιγότεροι συμβασιούχοι για την καθαριότητα του Νοσοκομείου ακόμα και αυτούς τους ήδη δύο φορές πετσοκομμένους, του ιδιωτικού συνεργείου που είναι σήμερα. Το Νοσοκομείο που ήδη έχει πλημμελή καθαριότητα θα γίνει ακόμα χειρότερο. (Άραγε είναι αυτό νίκη ενάντια στους εργολάβους; Λιγότεροι εργαζόμενοι για λίγους μήνες, εκεί που χρειάζονται διπλάσιοι μόνιμοι εργαζόμενοι;
- Όταν όλοι βλέπουμε το προσωπικό να φυλλορροεί και αναμένονται συνταξιοδοτήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου που θα φέρουν το κλείσιμο σε ολόκληρες κλινικές, αφού κανείς δεν αντικαθίσταται, ανεξάρτητα ειδικότητας; 
Οι εργαζόμενοι δεν είναι βέβαια ηλίθιοι, βλέπουν ότι το Νοσοκομείο αφήνεται να οδηγηθεί στο "αναγκαστικό" κλείσιμο, ό,τι δρομολογείται η κατάρρευση του την ίδια ώρα που υπόσχονται ανάπτυξη...!
Ακόμα και οι περισσότερο αισιόδοξοι έχουν δυστυχώς την αμείλικτη πραγματικότητα μπροστά τους.
Όμως η απογοήτευση και η αδράνεια, το πάγωμα μπροστά στην κοροϊδία όσων εμπορεύονταν την ελπίδα, μόνο σε ακόμα χειρότερη κατάσταση θα μας οδηγήσουν.  

Συνάδελφοι, μαζί με τις ευχές μας για καλό Πάσχα, σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί στην Ανάσταση το περιεχόμενο που της αξίζει! 
Να αναστήσουμε το Νοσοκομείο με το μόνο εφικτό τρόπο! Με τους αγώνες μας ενάντια στο κλείσιμό του.
Αυτή είναι ουσιαστική και πραγματική προσφορά στο συνάνθρωπο. Προσφορά "Αναστάσιμη"...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.