-->

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΝΕ: Από λίγο το ανθυγιεινό...για να φτάσει! Κι αν δε φτάσει ...ε, ας μην το πάρουν όλοι!

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η άποψη της ΕΝΕ για το Ανθυγιεινό. 
Έχοντας υπ' όψη την πάγια στάση της, τόσο απέναντι στις κυβερνήσεις, όποιες κι' αν είναι όσο και απέναντι στους εργαζόμενους, δεν περιμέναμε διαφορετική τοποθέτηση, σ' ότι αφορά την ουσία.
Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο πολύ ζήλο και ξετσιπωσία!
Όταν όλοι οι φορείς που "εκπροσωπούν" εργαζόμενους στην περίθαλψη, από τους πιο "ξεπουλημένους" ως τους πιο "αγωνιστικούς", τουλάχιστον σε επίπεδο διακηρύξεων, αγωνίζονται για την αύξηση και διεύρυνση του ανθυγιεινού, η ΕΝΕ, στην ουσία δικαιολογεί την προσπάθεια κατάργησής του, κάνει την "καλή" στην κυβέρνηση προκειμένου να αποκτήσει "ρόλο". Βάζει πάνω από το δίκαιο αίτημά των εργαζομένων τις << δημοσιονομικές παραμέτρους >> (τα μνημόνια δηλαδή) και σχετίζει το πόσο και ποιοί θα δικαιούνται ανθυγιεινό, με το αν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας! Φτάνει μάλιστα σε αισχρό σημείο να προτείνει και λύση στην Κυβέρνηση! Να το παίρνουν όσο το δυνατό λιγότεροι συνάδελφοι, για να διατηρηθούν τα σημερινά 150 €!
Συναδελφικός κανιβαλισμός, αντεργατική τοποθέτηση, στήριξη της Κυβέρνησης στα αντεργατικά μέτρα και στις περικοπές!
Ποιά Κυβέρνηση και ποιό υπουργείο Υγείας θα ήλπιζε σε καλύτερους "συνδικαλιστές" για να "συνομιλήσει". Ξεπερνάει τις προσδοκίες τους! 

Αντιγράφουμε, για του λόγου το αληθές, την κατάληξη από τη σχετική τοποθέτηση της ΕΝΕ. (Το υπόλοιπο κείμενο είναι ένα εντυπωσιακό συνοθύλευμα με "περί διαγραμμάτου"  διατυπώσεις του ...τίποτα. Κάτι σαν τα καθρεφτάκια για να εντυπωσιαστούν από την τόση επιστημοσύνη οι ιθαγενείς - εργαζόμενοι!) 
Θαυμάστε λοιπόν τοποθέτηση φορέα που θέλει να εκπροσωπεί τους Νοσηλευτές και να διεκδικεί εργατικά και εργασιακά δικαιώματα!

<< Σε κάθε περίπτωση, για τον προσδιορισμό του ύψους του επιδόματος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η δημοσιονομική παράμετρος.
Εν σχέσει, πάντα, με τους νοσηλευτές, το μέχρι σήμερα καταβαλλόμενο ποσό των 150,00 ευρώ θα πρέπει να διατηρηθεί ή ακόμη και να αυξηθεί, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, λαμβανομένου υπόψη του βαθμού συνεχούς και παρατεταμένης έκθεσης των νοσηλευτών σε επικίνδυνους και ανθυγιεινούς παράγοντες.
Θα πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί, ότι αποκρούουμε κάθε προσπάθεια υπερβολικής διεύρυνσης των δικαιούχων του επιδόματος, η οποία πιθανόν να οδηγήσει στην καταβολή χαμηλότερου επιδόματος σε περισσότερους εργαζόμενους. >>

 Συνάδελφοι, γυρίστε τους την πλάτη. Οι αγώνες για τα δικαιώματά μας, πρέπει να είναι καθαροί, συνειδητοί  και έντιμοι, όπως καθαρά και έντιμα δουλεύουμε τόσα χρόνια. 
Με την ενωμένη πάλη και όχι τη διάσπαση των εργαζομένων κερδίζονται δικαιώματα. Όχι με γλειψίματα στις Κυβερνήσεις, αποκλεισμό συναδέλφων και "πονηριές". Τέτοιες πρακτικές, οδήγησαν πάντα τους εργαζόμενους σε ήττα και απογοήτευση ενώ κάποιοι άλλοι έχτισαν καριέρες και έγιναν "παράγοντες" όσο οι υπόλοιποι ελιωναν στη βάρδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.