-->

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Θολό το τοπίο γύρω από το νέο πλαίσιο για τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων. Αρνητικές αναμένονται οι εξελίξεις για το λαό και τους εργαζόμενους.

Θολό παραμένει το τοπίο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, με το οποίο θα διαμορφώνεται νέο ενιαίο πλαίσιο για τους οργανισμούς των Νοσοκομείων και το οποίο -σύμφωνα με το Υπ. Υγείας- θα κατατεθεί σύντομα για ψήφιση στη Βουλή.
Στην πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο Μάιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα αλλάζει το ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων (ισχύει από το 1986). Στο αίτημα που διατυπώθηκε να δοθεί κάποιο σχέδιο, η απάντηση ήταν πως ούτως ή άλλως θα βγει σε δημόσια διαβούλευση πριν την κατάθεσή του.
Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το νέο πλαίσιο φέρει σημαντικές αλλαγές από τις προτάσεις του ΚΕΣΥΠΕ που στο παρελθόν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Όπως όλα δείχνουν, και με το νέο πλαίσιο παραμένουν άθικτες οι μνημονικές κατευθύνσεις που επιβάλλουν έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Είναι βέβαιο ότι δεν θα επαναφέρονται στο δημόσιο οι λειτουργίες που έχουν δοθεί με οποιονδήποτε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα (υποστηρικτικές, τεχνικές  υπηρεσίες κλπ), αφού η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επανασυστήσει τις οργανικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς.
Σύμφωνα πάντα με την πολιτική ηγεσία  μετά την έκδοση του νέου πλαισίου θα ακολουθήσει η έκδοση νέων οργανισμών, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Επειδή είναι  πολύ πιθανόν το νομοσχέδιο να κατατεθεί αιφνιδιαστικά, πρακτική που ακολουθεί συνεχώς η κυβέρνηση, το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα – όχι μόνο για να αντιμετωπίσει αρνητικές εξελίξεις, αλλά και για να απαιτήσει την επαναφορά των τομέων των νοσοκομείων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
Να συμπληρώσουμε εδώ στο άρθρο που αντιγράφουμε από ygeionomikoi ότι μερικούς μήνες νωρίτερα, ο υπουργός υγείας, είχε δηλώσει σε αντιπροσωπεία των γιατρών πως ότι έκλεισε - έκλεισε και δεν πρόκειται να ξαναανοίξει. Ενώ ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις για συρρικνώσεις και κλεισίματα δομών και υπηρεσιών. (Αλλά αυτή τη φορά...με σχέδιο! - καλύτερο από των προηγούμενων!!!). Στην περίπτωσή μας τουλάχιστον, θυμόμαστε καθαρά. Ο ίδιος υπουργός ήταν που προεκλογικά υπερασπιζόταν τη λειτουργία του Φλέμιγκ και υποσχόταν αποκατάστασή του όταν θα γινόταν κυβέρνηση. Υπάρχει και σχετικό ρεπορτάζ στην "Αυγή" για όποιον θέλει να θυμηθεί... 
Όπως πάντα, "μαγικά" δεν υπάρχουν. Μπορούμε να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές, αρνητικές για το λαό εξελίξεις;  Αν αντισταθούμε θα κερδίσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.