-->

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Σωματείο Σισμανόγλειου Αθήνας: Σε ράντζα καρδιολογικοί ασθενείς

 
φωτό αρχείου
Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην καρδιολογική κλινική του όσο και στην καρδιολογική μονάδα καταγγέλλει το Σωματείο του Σισμανόγλειου Αθήνας, καλώντας τους υπευθύνους να σταματήσουν να αδιαφορούν απαιτώντας ταυτόχρονα να ληφθούν άμεσα μέτρα.
   Σύμφωνα με το Σωματείο ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα παραμένουν σε ράντζα και στο διάδρομο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία τους. Το Σωματείο ζητά να ενταχθεί και άλλο νοσοκομείο στις ημέρες που εφημερεύει, την ανάπτυξη νέας καρδιολογικής κλινικής και την στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.
 Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:
 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην τακτική του συνεδρίαση στις 28 – 3 – 2018 αποφάσισε και καταγγέλλει την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τόσο ην Καρδιολογική Κλινική όσο και στην Καρδιολογική Μονάδα : Εμφραγματίες ασθενείς σε ράντζα κατακλύζουν την καρδιολογική κλινική και την ΚΕΜ και αριθμητικά κυμαίνονται συνεχώς από 5 έως 15.
Η αντιμετώπιση των ασθενών αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας δεδομένου ότι ο διάδρομος της κλινικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων λόγω υλικοτεχνικής υποδομής. Το προσωπικό καταβάλλει το ανθρωπίνως δυνατό δίνοντας καθημερινά αγώνα.
Το απαράδεκτο σύστημα. εφημεριών με το Σισμανόγλειο να εφημερεύει ως μοναδικό νοσοκομείο στην 1η ΥΠΕ την 2η μέρα της Γενικής εφημερίας έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο και ιδιαίτερα την Καρδιολογική κλινική και την ΚΕΜ σε αδιέξοδο.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι απλός παρατηρητής.
 Ζητούμε: Άμεση αλλαγή του συστήματος εφημεριών και ένταξη επιπλέον Νοσοκομείου στις εφημερίες. Άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Μπαλώματα συνεχίζουν στο όνομα της πολιτικής εφαρμογής των θεσμών με ΟΑΕΔ – ΜΑΘΗΤΕΙΑ — ΚΕΕΛΠΝΟ και επικουρικούς.
Αύξηση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής με την ανάλογη κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό στην προοπτική δημιουργίας δεύτερης καρδιολογικής κλινικής.
Θέτουμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου προ των ευθυνών της για οτιδήποτε συμβεί τόσο στην Καρδιολογική Κλινική όσο και στην Καρδιολογική Μονάδα. Το ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.