-->

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Στάση εργασίας στις 11 Μαΐου της ΑΔΕΔΥ για τους συμβασιούχους

Στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Μαΐου μαι αίτημα να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική της ομηρίας των Συμβασιούχων και να μονιμοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αποφάσισε σήμερα η ΑΔΕΔΥ μετά σύσκεψη που πραγματοποίησε με Ομοσπονδίες του Δημοσίου.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση για συντονισμό των Ομοσπονδιών για τους ελαστικά εργαζόμενους έγινε από το ΜΕΤΑ στην ΑΔΕΔΥ. Αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών και στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
Με αφορμή τη σύσκεψη των ομοσπονδιών για την ελαστική εργασία –Κινητοποίηση Παρασκευή 11/5/2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018,  προγραμματισμένη σύσκεψη στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα τις ελαστικές μορφές εργασίας στο Δημόσιο.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και έλαβαν το λόγο, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων Εργαζομένων.
Κατά τη συζήτηση επιχειρήθηκε να οριοθετηθεί το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και να αναζητηθούν κοινοί τόποι για την αντιμετώπισή του. Εκφράστηκε η κοινή βούληση για την πραγματοποίηση πολύμορφων κινητοποιήσεων διαρκείας, με στόχο:
-Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο.
-Τη μετατροπή όλων των θέσεων που καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σε μόνιμες.
-Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13:00, στα Προπύλαια και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας, από τις 12:00 έως το τέλος της βάρδιας.
Η κάθε Ομοσπονδία μπορεί να εξειδικεύσει τη στάση εργασίας κατά τις ανάγκες της.
Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ΥΓ. Αρνητική εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ απουσίαζε από τη σημερινή σύσκεψη. Ίσως για την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ η ομηρία των συμβασιούχων και εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας είναι δευτερεύον θέμα και δεν αξίζει να ασχοληθεί…
(Πήραμε την πληροφορία από ygeionomikoi.gr απ΄όπου και τα σχόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.