-->

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ξεκινούν τα προγράμματα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων 2018 - 2019

Την έναρξη των προγραμμάτων Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων εκπαιδευτικής περιόδου 2018-2019 προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας.
Όπως ορίζει η εγκύκλιος οι Νοσηλευτές – τριες δύνανται να αποκτήσουν νοσηλευτικές ειδικότητες (Παθολογική, Χειρουργική, Παιδιατρική και Ψυχικής Υγείας) και οι Επισκέπτες – τριες Υγείας μπορούν να αποκτήσουν την ειδικότητας της Ψυχικής ΥγείαςΗ νέα εκπαιδευτική περιόδος 2018 – 2019, αρχίζει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και το υπουργείο παραθέτει πίνακα με τα προγράμματα των νοσηλευτικών ειδικοτήτων που θα εφαρμόσουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με τις αντίστοιχα αναφερόμενες ημερομηνίες έναρξης αυτών.
Επίσης σας κάνει γνωστό ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες να ορίσουν καταλυτική ημερομηνία μέσα στην οποία οι νοσηλευτές και οι επισκέπτες υγείας πρέπει να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει διανύσει ευδόκιμη διετή προϋπηρεσία νοσηλευτή –τριας και όχι Βοηθού Νοσηλευτή ή άλλου επαγγελματία υγείας ή διοικητικού υπαλλήλου για να πληροί της προϋποθέσεις συμμετοχής του για παρακολούθηση ειδικότητας νοσηλευτικής ενώ θα πρέπει να κατατεθεί Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δέχεται να υπηρετήσει για δύο (2) τουλάχιστον χρόνια στο ΕΣΥ.
Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η κινητικότητα του υπαλλήλου πριν από την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος για αποδεδειγμένα σοβαρό λόγο υγείας.

nosiley33ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
• Αίτηση του ενδιαφερόμενου σε τρία (3) κατ’ ανώτατο όριο νοσηλευτικά ιδρύματα.
• Πιστοποιητικό ευδόκιμης διετούς προϋπηρεσίας νοσηλευτή/τριας, χορηγούμενο από τη Νοσηλευτική Επιτροπή ή τη Διευθύνουσα ή την Προϊσταμένη ή εν ελλείψει τούτων από τον Προϊστάμενο Ιατρικής Υπηρεσίας.
• Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
• Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι δέχεται να υπηρετήσει για δύο (2) τουλάχιστον χρόνια στο ΕΣΥ.
• Πιστοποιητικό ή υπεύθυνη δήλωση για στοιχειώδεις γνώσεις ξένης γλώσσας.
• Πιστοποιητικό του φορέα στον οποίο υπηρετεί ότι ασκεί τα καθήκοντα του νοσηλευτή/τριας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης και ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή τα άσκησε επιτυχώς.
• Βεβαίωση του φορέα προέλευσης ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες επιτρέπουν την απουσία του ενδιαφερόμενου για ειδικότητα.
























Από: Dikaiologhtika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.