-->

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

23 ΜΑΗ: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.


 
Συνάδελφοι, όπως είχαμε ενημερώσει, το Σωματείο μας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μάη στον Ευαγγελισμό, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία κοινής δράσης των Σωματείων στα Νοσοκομεία.
 Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν πάνω από 20 πρωτοβάθμια Σωματεία και μεμονωμένα μέλη Δ.Σ., που έθεσαν την ανάγκη κοινής δράσης για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός που έχει ανάγκη περίθαλψης. 
Τα τελευταία χρόνια, ακόμα περισσότερο, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη δωρεάν περίθαλψη αμφισβητείται και η κατάσταση των εργαζόμενων γίνεται όλο και χειρότερη. Στη βάση αυτή, όπως αναδείχτηκε και στη σύσκεψη, τέθηκαν και οι άξονες αιτημάτων "πρώτης γραμμής" που μαζί με τα ιδιαίτερα αιτήματα κάθε χώρου μπορούν να ενοποιήσουν όλους μας στην ανάληψη πρωτοβουλιών αγώνα και κοινής δράσης.
Τέτοια κοινά αιτήματα - άξονες πάλης είναι:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μπει τέλος στην ομηρία των ελαστικά εργαζομένων με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα Νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για ίση- πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
Αυξήσεις, και όχι περικοπές στους μισθούς μας, για να μπορούμε να ζήσουμε.
 Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά, διατήρηση, διεύρυνση και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Να παρθούν πραγματικά μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
 Να οργανωθούν πραγματικοί και όχι εικονικοί αγώνες. Η απεργία της 30 Μάη να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο, να οργανωθεί και να πετύχει.
Η "κοινωνική συμμαχία" με τους Βιομήχανους που επιδιώκουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είναι ταφόπλακα για κάθε διεκδίκηση των εργαζόμενων και μας οδηγεί σε ήττα και ακόμα μεγαλύτερες απώλειες. Η σημερινή ανάγκη αντίστασης των εργαζόμενων στην Υγεία - Πρόνοια δεν μπορεί ούτε να καλυφτεί, ούτε να ανατεθεί στις επικοινωνιακού χαρακτήρα "κινητοποιήσεις" της ΠΟΕΔΗΝ. Αντίθετα οι σημερινές ανάγκες απαιτούν πραγματικά μαζικό κίνημα, βασισμένο στα προβλήματα και στις ανάγκες μας, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων και όχι κινήσεις κορυφής "δι' αντιπροσώπου".
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αποφασίστηκε η 23η του Μάη να είναι μέρα τοπικών δράσεων στα Νοσοκομεία, που θα κλιμακωθεί σε μαζικότερες μορφές το επόμενο διάστημα: 

Έτσι, μέχρι στιγμής έχουν οργανωθεί:
 
Στα άλλα Σωματεία:
– Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει το Σωματείο του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας.
– Στον «Ευαγγελισμό», το Σωματείο οργανώνει κινητοποίηση στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ.
– Στο «Αττικόν», το Σωματείο οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 π.μ. στο αίθριο.
– Το Σωματείο στο «Λαϊκό» συμμετέχει σε στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο.
– Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» θα γίνει Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας.
–  Στο ΨΝΑ, στις 11 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση του Σωματείου στην πύλη του νοσοκομείου.
–  Στο «Θριάσιο», στις 12 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.
– Στο ΚΑΤ, στις 12 μ., συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση.
Την ίδια ημέρα μετά από κάλεσμα του Σωματείου του ΠΑΓΝΗ τα Σωματεία της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν  σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης, στις 3 μ.μ., στο γραφείο του Σωματείου.
Συνάδελφοι, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, για το δικαίωμα του λαού σε ίση - πλήρη και δωρεάν περίθαλψη!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.