-->

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ/ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Σημ. Από τους συναδέλφους στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, ένα μέρος του Δελτίου τύπου του Σωματείου μαζί με ένα συνοπτικό ιστορικό της κατάστασης. Να σημειώσουμε τον αντιδραστικό ρόλο της ΑΕΜΥ που θα λειτουργήσει ως μοχλός ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων (Έχουμε αναφερθεί και απ' αυτό το χώρο παλιότερα για τη συγκεκριμένη εταιρία, που υποτίθεται θα καταργούσε η σημερινή Κυβέρνηση...)
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Το Σωματείο Εργαζομένων μαζί με τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ δεν θα επιτρέψουμε καμία συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση, μεταφορά ή μετακίνηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, κλείσιμο Κλινικών, ή υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση των σχετικών άρθρων που αφορούν την Ψυχική Υγεία στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 16/05/2018 και ώρα 11:00πμ στην Πύλη του Νοσοκομείου μας  (ΨΝΑ - ΔΑΦΝΙ)

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρεί ακάθεκτη στο σχέδιο για την διάλυση των εναπομεινάντων ψυχιατρικών νοσοκομείων όπως οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές του νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αρχιτεκτονική της οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που ψηφίστηκε πέρυσι στη Βουλή
·Προωθούν την μεταφορά των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα επαγγελματικές δραστηριότητες κλπ.) από τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Τα όργανα που συστήνονται μέσα στις Υγειονομικές Περιφέρειες (Τομεακές Επιστημονικές Επιτροπές, Περιφερειακές Διοικήσεις Τομέων Ψυχικής Υγείας, Περιφερειακά Τομεακά Συμβούλια, Συντονιστικά όργανα Περιφερειακών Διοικήσεων) θα αποτελέσουν τα νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, με στόχο πολλές κοινοτικές δομές να καταργηθούν (όπως συνέβη με τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μεταφέρθηκαν στις ΥΠΕ). Με το νομοσχέδιο δηλαδή, αναβαθμίζεται και ενισχύεται αποφασιστικά ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα και των Μ.Κ.Ο. Μέσω των εκπροσώπων τους στις παραπάνω Επιστημονικές Επιτροπές θα έχουν λόγο, θα συμμετέχουν ενεργητικά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, προωθώντας τα συμφέροντά τους
· Διευρύνεται και ενισχύεται ο ρόλος και η λειτουργία της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) ως φορέας που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία μονάδων ψυχικής υγείας. Θα έχει τη δυνατότητα να ιδρύει μονάδες ψυχικής υγείας ή να συνεχίζει τη λειτουργία αυτών που ήδη υπάρχουν και αυτό για ένα χρόνο. Από κει και πέρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν μέσω της ΑΕΜΥ ΑΕ. Ταυτόχρονα η ΑΕΜΥ αποτελεί το όχημα ανατροπής εργασιακών σχέσεων αφού θα συνάπτει συμβάσεις έργου με τους εργαζόμενους ενώ θα μπορεί να ενισχύει την λειτουργία των μονάδων ψυχικής υγείας με αποσπάσεις εργαζομένων από το δημόσιο.
·Υποβαθμίζει το ρόλο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, βάζοντας το ζήτημα η δυναμικότητά τους να μην ξεπερνάει τις 100 κλίνες βραχέως και μέσης νοσηλείας οξέων περιστατικών, όταν σήμερα που η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην αύξηση των  εισαγωγών των ακούσιων και εκούσιων νοσηλειών, υπάρχουν πολυάριθμες βραχυχρόνιες νοσηλείες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται δεκάδες ράντζα στις ψυχιατρικές κλινικές.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν τομεοποιημένο σύστημα ψυχικής υγείας με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά με την δημιουργία αντίστοιχων ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων και υποδομών σε όλη την Ελλάδα, για την παροχή δημόσιων και δωρεάν  υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  για το νοσοκομείο. Αύξηση στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.
·         Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Κατάργηση  κάθε μορφής ευέλικτης και εργολαβικής εργασίας.
·         Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας (Μ.Κ.Ο, Ιδιωτικών κλινικών κ.λ.π ). Να ενταχθούν στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα ψυχικής υγείας.
·         Καμιά συγχώνευση - κατάργηση κλινικής στο Ψ.Ν.Α.
·         Καμία διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απόλυση
·         Το 18ΑΝΩ να παραμείνει οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων
·         Δημιουργία σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών ψυχογηριατρικών κλινικών, ειδικών κέντρων αντιμετώπισης νόσου ALZHEIMER και συναφών διαταραχών και παθήσεων
·         Δημιουργία σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών στο νοσοκομείο ( παθολογική, χειρουργική, νευρολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική, γυναικολογική κλινική ) που θα εξασφαλίζουν την ποιοτική θεραπεία, φροντίδα και αποκατάσταση του ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.