-->

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Τι απάντησε στους νοσοκομειακούς γιατρούς ο υπ.Υγείας για μισθούς, προσλήψεις και επικουρικούς!

(Σημ. Έχει ενδιαφέρον όμως: Όποτε βγάζουν τα δικαστήρια κάτι βλαπτικό για τους εργαζόμενους, οι κυβερνήσεις ταμπουρόνωνται πίσω από το "σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης! Όποτε τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις υπέρ των εργαζόμενων αρχίζουν τα "θα δούμε, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες" 
- Άσε που επίσης έχει ενδιαφέρον ΠΟΤΕ και για ποιούς τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις υπέρ... Ας είναι, εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρ όποιας απόφασης σημαίνει βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και με όποιο τρόπο. Αλλά όπως αποδεικνύεται και εδώ, τα δικαστήρια δεν είναι ο πρώτος στη λίστα...άσε που η δικαιοσύνη , ως γνωστόν, είναι ανεξάρτητη!)


Συνάντηση με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είχε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός!

Στη διάρκεια της συνάντησης οι νοσοκομειακοί γιατροί έθεσαν μεταξύ άλλων στον υπουργό το θέμα με το μισθολόγιο και την απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο αρμόδιος υπουργός παραδέχτηκε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση όσον αφορά την αναπροσαρμογή (από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης και μετά) των μισθών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.
Ωστόσο ομολόγησε ότι καμία ενέργεια δεν έχει γίνει ως τώρα από την πλευρά της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με το Υπ. Οικονομικών που να επιτρέπει την «ανακοίνωση οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος για τη σταδιακή υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ«. Ο κ. Ξανθός είπε χαρακτηριστικά ότι το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει πιο σαφή εικόνα για την πραγματική δυνατότητα ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών.
Πράγμα το οποίο σημαίνει κατά τους γιατρούς, ότι ο Ανδρέας Ξανθός  επιχείρησε για μία ακόμη φορά να καλλιεργήσει στάση αναμονής και από την άλλη παρέπεμψε στις καλένδες την ικανοποίηση του αιτήματος τους για άμεση και πλήρη επαναφορά των μισθών τους.
Προσλήψεις
Όπως προανήγγειλε ο υπ. υγείας θα προκηρυχθούν 2.760 μόνιμες θέσεις γιατρών του ΕΣΥ. Παράλληλα  ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης των διαθέσιμων θέσεων που αφορούν κυρίως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και λίγες “στοχευμένες” θέσεις σε τμήματα και κλινικές νοσοκομείων.
Για τους επικουρικούς των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, δεσμεύτηκε πως δεν θα απομακρυνθούν μετά τη λήξη της θητείας τους.
Επεσήμανε, ωστόσο, πως οι προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων δεν ταυτίζονται με τις θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια μόνιμη θέση.
Για το θέμα του δικαιώματος μετακίνησης από νοσοκομεία “Α’ άγονων περιοχών”, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Λέσβος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα του νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Για την Ιατρική Εκπαίδευση ο Υπ. Υγείας σε αντίθεση με τα όσα είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας «θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την ιατρική εκπαίδευση», «αυτές που έχουν ωριμάσει», χωρίς ωστόσο να τις προσδιορίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.