-->

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ευαγγελισμός: Η Ναυαρχίδα του ΕΣΥ χωρίς προσωπικό, χειρουργεία και λεφτά! Τι κατέγραψαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 2 χρόνια.

 Μπορεί ο Ευαγγελισμός να είναι το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ, δε σημαίνει όμως ότι διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό
Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κατέγραψε τα τελευταία δύο χρόνια επιδείνωση των δεδομένων νοσηλείας για τους ασθενείς αλλά εργασίας για το προσωπικό.
«Τα προβλήματα οξύνθηκαν τόσο πολύ που πραγματικά έφεραν σε απόγνωση την πλειοψηφία των ασθενών και των υγειονομικών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας.
Με βάση τις επίσημες καταγραφές του Σωματείου, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά 160 νοσηλευτικά κρεβάτια της Πολυκλινικής που είναι διασυνδεόμενο νοσοκομείο και έδινε μια κάποια ανάσα στον Ευαγγελισμό, τα 9 χειρουργικά τραπέζια των νέων χειρουργείων, ενώ και 8 κρεβάτια στη ΜΑΦ συνεχίζουν να είναι κλειστά.
Όλα αυτά βέβαια την ώρα που ο φόρτος εργασίας έχει διπλασιασθεί δεδομένης και της κρίσης αλλά και της έλλειψης δομών στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι λένε τα στοιχεία: «Στα νοσοκομεία για μία απλή εξέταση! Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι επισκέψεις μέσα στην κρίση»
Στον Ευαγγελισμό πάντως γίνονται 60.000 εισαγωγές ασθενών το χρόνο, 12.000 χειρουργεία, 500.000 είναι οι προσερχόμενοι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εργαστήρια πραγματοποιούνται πάνω από 8εκ.εξετάσεις.

Γράφει: Μαρία Γλένη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.