-->

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κάθε εβδομάδα και μια νέα εγκύκλιο για την διαδικασία της «αξιολόγησης» εκδίδει το Διοικητικής Ανασυγκρότησης!

7 Ιουνίου 2018
 Στις 1 Ιούνη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με νέα της εγκύκλιο, ουσιαστικά επαναφέρει και την χειρόγραφη-έντυπη «αξιολόγηση» παράλληλα με την ηλεκτρονική! Να θυμίσουμε πως η ίδια υπουργός ήταν αυτή που περίπου πριν από ένα δίμηνο, με τροποποίηση του ν.4369/2016, είχε καταργήσει τις διαδικασίες της έντυπης «αξιολόγησης», που με αυτή την εγκύκλιο επαναφέρει.
Μπορεί άραγε μια εγκύκλιος να τροποποιήσει νόμο; Μπορεί, όταν πρέπει να «αξιολογηθούμε» από την τρόικα!
Έτσι, λοιπόν, όσοι δεν βρουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, καλούνται να κάνουν τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» με τα κατηργημένα έντυπα. Το ίδιο και οι αξιολογητές και για τους ίδιους, αλλά και για τους αξιολογούμενους: άλλους θα «αξιολογήσουν» ηλεκτρονικά κι άλλους χειρόγραφα! Και κάποιος που θα φαίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ότι αξιολόγησε 7 από τους 10 υφισταμένους του, θα φαίνεται ότι έχει κάνει ή όχι τη διαδικασία;
Και μόνο αυτά τα δεδομένα αρκούν για να κάνουν διάτρητη την διαδικασία!
Επίσης, στην εγκύκλιο αυτή, η υπουργός «πληροφορεί» ότι και το ανώνυμα ερωτηματολόγιο «αξιολόγησης» των προϊσταμένων θα συμπληρώνεται μόνο με έντυπο κι όχι ηλεκτρονικά!Η ηλεκτρονική διαδικασία ξέρουμε ότι ΔΕΝ μπορεί να εξασφαλίσει την ανωνυμία! Άραγε η χειρόγραφη μπορεί; Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και η ασφάλεια; Με ποια διαδικασία;
Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ προϊστάμενος δεν θα έχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «αξιολόγηση» από τους υφισταμένους του, καταργώντας στην πράξη τη διάταξη!
Κι ενώ όλος ο κόσμος κυριολεκτικά ασχολείται με την εφαρμογή του GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν ακούγεται κουβέντα για αυτό! Πού πάνε τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων του Δημοσίου; Με ποιον τρόπο μεταφέρονται και αποθηκεύονται; Ποιος τα διαχειρίζεται και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά; Η ιδιωτική εταιρεία ανάδοχος του έργου της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης» έχει πρόσβαση; Έχει κάνει δήλωση συμμόρφωσης στις οδηγίες του GDPR; Γιατί χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του taxisnet; Συνδέονται και τα οικονομικά στοιχεία του κάθε εργαζόμενου με την «αξιολόγηση»;
Με όλα αυτά, ΟΜΟΛΟΓΕΙ ουσιαστικά η Υπουργός ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου το Δημόσιο! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πάει να πει στην τρόικα στις 21 Ιουνίου ότι προχώρησε και την «αξιολόγηση» και την κινητικότητα! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να περάσει αυτή και η κυβέρνηση της την αξιολόγηση από τους πιστωτές!
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, όμως, να ξέρει η κυρία υπουργός, ότι θα προστατέψουμε τα δικαιώματα μας, τις δουλειές μας και τη ζωή μας!
Απεργούμε κι απέχουμε από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης»! Δεν συμμετέχουμε και δε γινόμαστε συνένοχοι στην μετάλλαξη, στη διάλυση και στο ξεπούλημα του Δημοσίου! Παλεύουμε για ένα Δημόσιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού! Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις που θα καλύπτουν τα κενά για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, ποιοτικά και αποτελεσματικά!
Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει το δημόσιο μικρό και επιτελικό, πηγή εσόδων και «αρπαχτής» για τους ιδιώτες κι αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν πελάτες!

ergasia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.