-->

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


 Για πολλοστή φορά οι συμβασιούχοι βρίσκονται 
αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας

Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που υλοποιεί την πολιτική χτυπήματος του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, αδιοριστίας και ανακύκλωσης των εργαζομένων.
Τρίβουν τα χέρια τους τροικανοί και κεφάλαιο. “Παράνομες”, λέει, οι συμβάσεις (αρχικές ή κατόπιν παρατάσεων) που ξεπερνούν τους 24 μήνες. Νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί, εργαστηριακοί κλπ εργαζόμενοι που εμπίπτουν στην κατηγορία πρέπει ν' απολυθούν άμεσα. Ακριβώς για να μη θεμελιώσουν ποτέ δικαίωμα μονιμοποίησης. Ακριβώς για να πεταχτούν στον καιάδα της ανεργίας.
“Παράνομη” και η μισθοδοσία τους. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη πεπατημένη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμη να “άρει την παρανομία”. Ψήφισε τροπολογία υποχρεωτικής αναδρομικής λήξης όλων αυτών των συμβάσεων (!), ακριβώς για να διακοπεί το 24μηνο και κάθε τυπική δυνατότητα μονιμοποίησης ή μετατροπής των συμβάσεών αυτών σε αορίστου χρόνου.
Ποιός μίλησε για διαφοροποίηση κυβέρνησης-δικαιοσύνης; Δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι έχουν απολυθεί και απολύονται καθημερινά με βάση το περιβόητο προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου.
Αυτό που παρουσιάστηκε ως δήθεν λύση και που διαιωνίζει την ομηρία, την ελαστικότητα και το πέταγμα κάθε λίγο στο δρόμο όλων των ελαστικά εργαζόμενων με εργοδότη το κράτος. Πρόκειται για την υλοποίηση της πολιτικής κατάργησης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, γενίκευσης των λεγόμενων ευέλικτων μορφών απασχόλησης και εφαρμογής παλιών και νέων μνημονίων, συνολικά της λογικής του συστήματος που θεωρεί τη δουλειά “προσφορά” της εργοδοσίας (ιδιωτικής και κρατικής) και όχι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
Στον αναπνευστήρα, λοιπόν, οι συμβασιούχοι μέχρι τον Μάη του 2019. Μέχρι τότε τους επιτρέπεται να ζήσουν κατά την κυβέρνηση. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη που κατά το πρότυπο των δήμων τους τάζει η κυβέρνηση. Ένα πρότυπο που πέταξε στο δρόμο την συντριπτική τους πλειοψηφία και αποτελεί το επιστέγασμα της της κοροιδίας και της κυβερνητικής απάτης.  

Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για το που οδηγούνται τα πράγματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, δεν πιάνουν δουλειά για ν' απολύονται σε κάποιους μήνες. Δεν εξαρτούν το δικαίωμά τους στη ζωή από της ανάγκες της εργοδοσίας κι ούτε υπόκεινται στο ψεύτικο ιδεολόγημα των “πάγιων και διαρκών αναγκών”. Μαζί με τους μονίμους δουλεύουν στο ίδιο αντικείμενο δίπλα-δίπλα και δεν ανέχονται να παρουσιάζεται μια ψεύτικη-εικονική εικόνα για την εργασιακή τους παρουσία ακριβώς για να τους στερεί τη δουλειά και να πολιορκείται και μέσα απ' αυτόν τον τρόπο η μονιμότητα. Και έχουν μεγάλη ευθύνη οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες του Δημοσίου που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια διακλαδικού συντονισμού τους και δημιουργίας ενιαίου μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης με τους μονίμους.
Οι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία, μαζί με τους συμβασιούχους άλλων κλάδων και τους μονίμους, μ' ένα τέτοιο πνεύμα οφείλουν να ξεδιπλώσουν τους αγώνες τους για μονιμοποίηση. Να αντισταθούν και να διεκδικήσουν το θελελιώδες δικαίωμά τους στη δουλειά και στη ζωή, κόντρα στο κράτος και τους μηχανισμούς τους, την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και την υποκρισία και υπονόμευση της συνδικαλιστικής ηγεσίας!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ! 
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ! 
να αντισταθούμε με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

(Σημ. Αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται   από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.