-->

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αλλάζει ο οικογενειακός γιατρός - Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ασφαλισμένοι

Σημ. Χρυσώνουν το χάπι στους γιατρούς βάζοντας - για άλλη μια φορά χέρι στις τσέπες αυτών που έχουν ανάγκη! 
Επιβεβαιώνεται πως τίποτα σ' αυτή την κοινωνία δεν είναι ουδέτερο. Κανένα σύστημα υγείας, όσο καλό κι' αν είναι δεν μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελος του λαού, αν βάζει τόσα εμπόδια στη "θεωρητικά" δωρεάν πρόσβαση. Φαίνεται πως η πολυδιαφημισμένη δωρεάν πρόσβαση στην περίθαλψη πρέπει να πάρει τέλος. 
Αν θες γιατρό πρέπει να περάσεις από την κρισάρα του οικογενειακού. Κι' αν δεν προλάβεις στο διαθέσιμο τετράωρο ...πλήρωσε! Όχι μάθαμε στο τσάμπα! Θα εκτεθούμε και στους δανειστές μας!

Αλλαγές στον ''οικογενειακό γιατρό'' προκειμένου να καταστεί πιο λειτουργικό το σύστημα ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Χαμένοι φαίνεται πως θα βγουν από αυτές τις τροποποιήσεις οι ασφαλισμένοι οι οποίοι φαίνεται πως θα πληρώσουν από την τσέπη τους τόσο την εξέταση εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου όσο και την κατ'οίκον επίσκεψη του γιατρού.
Στις 30 Ιουλίου αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο τρέχει προκειμένου να προλάβει την προθεσμία.
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
• Αμοιβή των γιατρών από τους ασθενείς που εξετάζονται εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως.
• 'Αρση του περιορισμού υποχρεωτικής εξέτασης όλες τις μέρες του 5μερου, με την προϋπόθεση ότι τηρείται το υποχρεωτικό 20ωρο εβδομαδιαίως.
• Στις συμβατικές υποχρεώσεις του γιατρού δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατ' οίκον επισκέψεις
• Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών, δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως.
Την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στην προτεινόμενη σύμβαση για τους οικογενειακούς γιατρούς.
Την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γενικούς γιατρούς, τους παθολόγους και τους παιδιάτρους ανακοίνωσε ο υπουργός, Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την ΠΦΥ, Σταμάτη Βαρδαρού και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Τάκη Γεωργακόπουλου.

Από dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.