-->

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Δημόσιο-Μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας: Διαφωνία ΓΛΚ -Ελεγκτικού Συνεδρίου προκαλεί σύγχυση

Παρακάτω η πληροφορία για την διαφορετική κατεύθυνση ΓΛΚ - ΕΛΣΥΝ που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις σχετικά με μισθολογική εξέλιξη - προϋπηρεσία σε όσους συναδέλφους έχουν κάνει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία. Αξίξει να το παρακολουθούμε.

Σε αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΛΣΥΝ) αναφορικά με την  για την μισθολογική αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας, που διανύθηκε με προσόν κατώτερης εκπαιδευτικής κατηγορίας, στις περιπτώσεις μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία.
Συγκεκριμένα, ενώ το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ’ αριθμόν 48/2017 Πράξη του την έκρινε μη νόμιμη, το ΓΛΚ σε έγγραφό του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας ρυθμίζεται με τη διάταξη του άρθρου 11 του ν.4354/2015 στην οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για περιορισμό του χρόνου προϋπηρεσίας  που αναγνωρίζεται για τη μισθολογική κατάταξη των μεταταγμένων σε ανώτερη κατηγορία».
Μάλιστα, το ΓΛΚ υπενθυμίζει ότι σχετική διευκρίνιση έχει γίνει και με την από 10/11/2016 εγκύκλιό του, «αδειάζοντας» στην ουσία το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ωστόσο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ναι μεν οι Διευθύνσεις Προσωπικού αναγνωρίζουν μισθολογικά το σύνολο της προϋπηρεσίας αλλά οι αποφάσεις αυτές θα μπλοκάρονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
ναγνωρίζεται για τη μισθολογική κατάταξη των μεταταγμένων σε ανώτερη κατηγορία».

Από  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.