-->

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Απεργία στα νοσοκομεία Τετάρτη 10 Οκτώβρη!

 Σημ. Αναρτούμε παρακάτω την προκυρηξη της Ταξικής Πορείας για την απεργία. Υπενθυμίζουμε πως στο χώρο αυτό αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις των παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο Σωματείο. Οι παράταξεις έχουν την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Οι εμφανώς υβριστικές ανακοινώσεις που μπορεί να εκθέσουν το Σωματείο υπόκεινται στην κρίση του Δ.Σ.πριν δημοσιευτούν.


ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.  

Το παραμύθι της κυβέρνησης για το «τέλος των μνημονίων» αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα. Όλα τα αντιλαικά-αντεργατικά μέτρα της τελευταίας 8ετίας εφαρμόζονται απαρέγκλιτα, ενώ ήδη ψηφισμένα - όπως η περικοπή των συντάξεων και η αύξηση της φορολογίας - περιμένουν τη σειρά τους.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κι επίσημα ξεκινήσει την προεκλογική παροχολογία, την ώρα που τα πλατιά λαικά στρώματα στενάζουν. Το κλίμα γίνεται συνεχώς πιο αντιδραστικό, με την ηγεσία των συνδικάτων να υποτάσσεται και να συμβάλει στην απογοήτευση και την μοιρολατρία.
Δε θα πηγαίνει όμως συνέχεια έτσι… Χορτάσαμε υποσχέσεις για προσλήψεις που ποτέ δεν ολοκληρώνονται, «τακτοποιήσεις» των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων που ποτέ δεν γίνονται, «βελτιώσεις» στις υποδομές που παραμένουν στα χαρτιά.
Αντίθετα, μια σειρά νοσοκομεία όλης της χώρας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπερταμείου για ξεπούλημα, το νοσοκομειακό επίδομα βαίνει προς δραστική περικοπή ή κατάργηση, οι συμβασιούχοι περιμένουν την ημερομηνία απόλυσής τους και η κακόφημη αξιολόγηση καραδοκεί για τον διαχωρισμό και την πειθάρχηση όσων αντιδρούν.
Οι συνθήκες δουλειάς μας χειροτερεύουν καθημερινά και ο λαός αντιμετωπίζει το δόγμα «όποιος έχει ανάγκη περίθαλψης θα έχει λίγες κι ακριβές επιλογές». Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, η «επιβίωση της δημόσιας υγείας, πρόνοιας, ΕΚΑΒ» που θέτει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ μόνο σαν φάρσα ακούγεται από αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ (σημερινό ΚΙΝΑΛ) και τη ΝΔ που με τις πολιτικές τους εγκαινίασαν τη λαίλαπα, ανοίγοντας το δρόμο στη σημερινή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μόνο για τους υγειονομικούς και το λαό δε νοιάζονται όλοι αυτοί που έχουν ευθύνες για την αποσυγκρότηση του όποιου εργατικού κινήματος και που μόλις προχθές υπονόμευσαν την 24ωρη απεργία για τα ΒΑΕ και το νοσοκομειακό επίδομα μετατρέποντάς την σε 4ωρη στάση εργασίας! 
Την ίδια στιγμή αρνούνται κάθε συντονισμό με άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων, μη και δε βγουν πρώτοι στη φωτογραφία. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η αναπαραγωγή τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Όσο δε δραστηριοποιούμαστε εμείς οι ίδιοι, όσο δε σπάει η λογική της ανημπόριας και της ανάθεσης, τόσο τα βάρβαρα μέτρα θα περνούν και θα εφαρμόζονται, τόσο θα χειροτερεύει η ζωή μας. Χθες ήταν ο 13ος και 14ος μισθός, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, η φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, το κλείσιμο νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες… Αύριο έρχονται νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας κι απολύσεις συμβασιούχων, εντατικοποίηση και τρομοκράτηση. Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.
· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 
ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! 

· ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ! 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! 

· ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ 
ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! 

· ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.