-->

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ.

Όλοι στην Στάση Εργασίας 
11 π.μ. – 15 μ.μ. 
στις 3 Οκτώβρη 2018
Απεργιακή Συγκέντρωση 
στις 12 το μεσημέρι
έξω από το ΓΛΚ 
(Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)


...Για την ιστορία
Αν και έχουμε αναφερθεί ήδη από πολύ καιρό για το γεγονός ότι τροίκα και κυβέρνηση, ήδη από το '15 έχουν βάλει στο μάτι ότι έχει απομείνει από το ανθυγιεινό για λόγους δημοσιονομικούς. (Δηλαδή να μας πάρουν ακόμα πεισσότερα), παρακάτω μια ακόμα περίληψη!

Από το 2015 (49 προαπαιτούμενα «θεσμών») βρίσκεται στο στόχαστρο  των τροϊκανών και της κυβέρνησης το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς έχουν εκτιμήσει ότι με την κατάργηση του θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος και θα συμβάλει στα αιματηρά ετήσια πλεονάσματα που έχει η κυβέρνηση συμφωνήσει και ψηφίσει.
Το άρθρο 396 του Ν.4512/2018 προβλέπει ξεκάθαρα την κατάργηση από 1 Μάρτη 2019 όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων – διατάξεων – υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προκειμένου να …. εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» που συστήθηκε με τον ίδιο νόμο, αλλά αποκλείοντας σκοπίμως από την σύνθεσή της τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.
Τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από το ανθυγιεινό επίδομα ιδιαίτερα όταν το πόρισμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε για το ανθυγιεινό παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Στην πράξη, με την ψήφιση του νόμου 4512/2018 έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή ή και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε χιλιάδες εργαζομένους του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α.
Η κατάργηση του επιδόματος συνδέεται άμεσα με την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Με την ίδια ευκολία που έβαλαν χέρι στην απεργία, καρατόμησαν μισθούς και συντάξεις, αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν ούτε στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Η Στάση Εργασία στις 3 Οκτώβρη που έχει κηρυχθεί για το χώρο της υγείας – πρόνοιας στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα  ενός μεγάλου αγώνα. Τα Συνδικάτα χρειάζεται συντονισμένα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους βγαίνοντας επιθετικά απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που δεν θα περιορίζεται μόνο για την διαφύλαξη του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται από το είδος της εργασίας τους την αύξησή του καθώς και την ένταξη τους στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ.
(στοιχεία πήραμε από ανάρτηση του ygeionomikoi)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.