-->

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Διεκδικήσεις Επιδομάτων Δώρων και Αδειας. Μια ακόμα διευκρίνηση.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι έχουν διάφορες...αγωνίες για το θέμα διεκδίκησης επιδομάτων δώρων και άδειαςπου ξαφνικά έγινε της μόδας, αν και τα περισσότερα τα έχουμε πεί, να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα:

1. Οι συνάδελφοι που δεν έχουν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε ένα φορέα, έχουν δουλέψει πχ σε 2 νοσοκομεία ρωτούν που πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση αναστολής της παραγραφής που προτείνει η ΑΔΕΔΥ.
Η απάντηση είναι ότι πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση στο φορέα απ' όπου μισθοδοτούνταν κάθε χρονικό διάστημα.Πχ για το 2013 -14 στο ΚΑΤ και μετά, για το υπόλοιπο διάστημα, στο Φλέμιγκ.
2. Όσοι έχουν συμμετάσχει σε κάποια αγωγή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να κάνουν αίτηση, καθώς η διακοπή της παραγραφής συμβαίνει αυτόματα με την κατάθεση της αγωγής.
3. Όσοι τελικά χρειάζεται να κάνουν αίτηση, συμφέρον είναι να την κάνουν στο τέλος του χρόνου, καθώς έχουν ισχύ μόνο για 6 μήνες (και μόνο εφ' όσον στο χρονικό αυτό διάστημα κατατεθεί αγωγή), χρονικό διάστημα που αρχίζει από 1/1/19. 
4. Οι συνάδελφοι που εντωμεταξύ έχουν πάρει σύνταξη, πρέπει να κάνουν αιτήσεις σε κάθε φορέα που τους μισθοδοτεί.Δηλαδή στο Νοσοκομείο μέχρι την ημερομηνία που συνταξιοδοτήθηκαν και από εκεί και μετα στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ επικουρικό (Φιλελλήνων)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία την online εφαρμογή στο efka.gov.gr για τη διακοπή μειώσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξη και ουσιαστικά βγάζει απο τον κόπο τους συνταξιούχους να υποβάλλουν ιδιοχείρως την αίτηση τους για τα αναδρομικά στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης και το ΕΤΕΑΕΠ για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Αυτά...(και όπως είπαμε μην πάρετε μεγάλο καλάθι ακόμα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.