-->

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παναττική Στάση Εργασίας την Δευτέρα 10/12/2018 11π.μ. έως 3μ.μ.

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Δευτέρα 10/12/2018 11π.μ. έως 3μ.μ. και Συγκέντρωση στις 11.30π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας

ΑΘΗΝΑ 4/12/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1011
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
Την Δευτέρα 10/12/2018 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ έως 3μμ και Συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων και των άλλων Μονάδων Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ συνταξιοδοτούνται κατά χιλιάδες και στη θέση τους προσλαμβάνεται ελάχιστο προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η δαπάνη μισθοδοσίας επιβαρύνει τους ήδη ελλειμματικούς κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων. Η εν λόγω επιβάρυνση είναι ένας από τους λόγους που τα Νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες ζωτικής σημασίας.
Και για το έτος 2019 δεν προβλέπεται διαφοροποίηση στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων σε σχέση με εφέτος αν και υποτίθεται βγήκαμε από τα Μνημόνια.
Οι 3.500 υπάλληλοι που υπηρετούν μέσω του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία και τις άλλες Μονάδες Υγείας μπορεί να ανανεώθηκε η σύμβασή τους για ένα έτος, βρίσκονται όμως σε ομηρία για τρίτη συνεχή χρονιά με αβέβαιο το εργασιακό μέλλον.
Μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων δημιουργήθηκε στις υπηρεσίες στήριξης (φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση).
Σε 50 Νοσοκομεία συνεχίζουν να παρέχουν έργο οι εργολάβοι που καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα των απασχολούμενων.
Οι συμβάσεις των εργολάβων στα Νοσοκομεία ανανεώνονται παρότι εκδόθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δικαιώνει το Δημόσιο. Σε όσα Νοσοκομεία απομακρύνθηκαν οι εργολάβοι, δυστυχώς οι συνθήκες εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων που προσφέρει το δημόσιο είναι μεσαιωνικές.
4ωρη ημερήσια απασχόληση χωρίς το δικαίωμα ένταξης στα ΒΑΕ, σπαστά ωράρια εργασίας. Οι συνθήκες με σπαστά ωράρια και 4ωρα παρότι απαγορεύονται στο Δημόσιο γίνονται επειδή δεν επαρκούν τα κονδύλια στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.
Οι συμβάσεις ανανεώνονται για μικρό χρονικό διάστημα και μετά τις εκλογές απολύονται.
Οι επικουρικοί ιατροί απολύονται εντός του μήνα. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο. Θα κινδυνεύσουν ζωές ασθενών αφού θα κλείσουν βασικές κλινικές ειδικά σε Περιφερειακά Νοσοκομεία που εφημερεύουν καθημερινά.
Την Δευτέρα 10/12/2018 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 11:00 – 15:00 και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:30πμ.
Διεκδικούμε:
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όλου του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης
• Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα του πρώην εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας
• Αύξηση των κονδυλίων των Νοσοκομείων και να μην επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τα έξοδα μισθοδοσίας του συμβασιούχου προσωπικού αλλά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας.
• Αύξηση στους μισθούς
• Ένταξη στα ΒΑΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.