-->

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ για ΚΕΡΔΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ - ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ & ΕΠΑΝΑ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 11Κ!

ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ για ΚΕΡΔΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ...
Νέα παράταση των συμβάσεων των επικουρικών, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί το χρόνο της παράτασης, καθώς και νέα προκήρυξη με διαφορετικά κριτήρια ήταν το αποτέλεσμα της  συνάντησης του Υπ. Υγείας κ. Ξανθού με την ΠΟΕΔΗΝ, που έγινε κατά την απεργιακή κινητοποίηση.
Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι το Υπ. Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει να προχωρήσει μια νέα προκήρυξη κατά το πρότυπο της αντίστοιχης ρύθμισης που έγινε για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Δήλωσε επίσης ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ισχύσει η αυξημένη μοριοδότηση των επικουρικών για όλες τις θέσεις που θα προκηρυχθούν.
Ο κ. Ξανθός ανέφερε στη συνάντηση ότι δεν είχαν προβλέψει ότι θα υπάρξουν τις ειδικές θέσεις στην προκήρυξη 11 Κ και όταν το αντιλήφθηκαν απέσυραν την προκήρυξη!!!
Αναγνώρισε ότι η ημερομηνία που έχει οριστεί (31-5-2019) για την ολοκλήρωση της νέας προκήρυξης  δεν επαρκεί και γι’ αυτό και θα υπάρξει νέα παράταση των συμβάσεων χωρίς όμως να δώσει τη νέα ημερομηνία της παράτασης.
Ο Υπ. Υγείας επέμεινε στην επιλογή της προκήρυξης των θέσεων, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί η παραμονή των επικουρικών στην εργασία.
Από τις δηλώσεις λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας, γίνεται φανερό γιατί υποστηρίζουμε πως όλα αυτά αποτελούν ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ για ΚΕΡΔΟΣ ΧΡΟΝΟΥ που επιλέγει η πολιτική ηγεσία,παρατείνοντας την αγωνία και την ομηρία των συναδέλφων που δουλεύουν ως επικουρικοί. Αυτή η αντιδραστική και ανθρωποφαγική τακτική δεν στρέφεται μόνο ενάντια στα κύρια θύματα, που αυτή τη φορά, είναι οι επικουρικοί εργαζόμενοι. Στρέφεται και ενάντια στους υπόλοιπους "μόνιμους" αλλά και στους μελλοντικούς εργαζόμενους. 
Καθώς είναι σίγουρο πως οι ανάγκες που καλύπτουν αυτοί οι συνάδελφοι δεν πρόκειται να αλλάξουν, ακόμα και με τα δικά τους μέτρα, δεν θα ήταν δα και αδύνατη η μονιμοποίησή τους! Πίσω όμως από αυτές τις αντιδραστικές μανούβρες, τις μνημονιακές "υποχρεώσεις" και τα "θέλω αλλά δεν μπορώ" κρύβεται η βασική επιδίωξη του συστήματος που είναι Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Το αυτονόητο - κερδισμένο με σκληρούς αγώνες - δικαίωμα κάθε ανθρώπου, να ζει από τη δουλειά του, όπως και όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει, ένα - ένα καταργούνται, όσο υποχωρεί το εργατικό κίνημα. Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε χειρότερη μοίρα όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο όσους πλήττονται κάθε φορά. Όλους μας μετατρέπει σε εύκολη λεία των αφεντικών (κρατικών ή μη) που με βάση την επιδίωξη του κέρδους τους, όσο υποχωρούμε τόσο λιγότερα ψίχουλα θα μας απομένουν για να ζήσουμε. Η πορεία των μισθών και των συντάξεων τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύει αυτό. Όλους μας πήρε η μπάλα προς τα κάτω και όχι μόνο αυτούς που χτυπιόντουσαν από τα "μέτρα" ετούτη ή την άλλη φορά. 
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!

(Στοιχεία για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας πήραμε από ygeionomik.gr.)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.