-->

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές αναστενάζουν! Στη λίστα αναμονής 45 ασθενείς


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία όπως φαίνεται ασθενών και συγγενών αφού τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν ελάχιστα κρεβάτια εντατικής. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ είναι 45 ασθενείς που χρειάζονται απαραιτήτως ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι ενδεικτικό ότι τα Νησιά του Ιονίου διαθέτουν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ (Κέρκυρα)
Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Κεφαλονιάς από την άλλη κλειστές είναι οι κλίνες στις ΜΕΘ αν και είναι εξοπλισμένες.
Να σημειωθεί ότι λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού, σήμερα λειτουργούν μόνο 450 κλίνες ΜΕΘ και 150 είναι κλειστές παρότι είναι εξοπλισμένες. Και την ώρα που δεν υπάρχουν γιατροί για να λειτουργήσουν οι εντατικές, οι γιατροί καταγγέλλουν ρουσφετολογικές προσλήψεις Διευθυντών
Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: «Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον οργανισμό. Είναι κλειστή. Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες.
Από το Σάββατο 5/1/2019 τρεις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική μαζί με άλλους 35 ασθενείς. Είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Μόλις χθες ο ένας ασθενής διεκομίσθει σε ΜΕΘ με καράβι. Οι άλλοι δύο ακόμη περιμένουν».
Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς διαθέτει ΜΕΘ 5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη. Παρεδόθη από το 2013 αλλά παραμένει κλειστή. «Σκουριάζουν και εκεί μηχανήματα. Μόλις σήμερα ένας ασθενής διασωληνωμένος στην Παθολογική με G130, μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ευρισκόμενης σε λίστα αναμονής. Η αεροδιακομιδή στοιχίζει τουλάχιστον 7.000ευρώ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Από: Health Report


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.