-->

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Δημοσιεύτηκε επιτέλους η προκήρυξη 1116 θέσεων που αφορά κυρίως υπηρετούντες επικουρικούς.

Δημοσιεύτηκε προχθές 28/3 στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη των 1116 θέσεων (δείτε εδώ) που σχετίζεται με τον αριθμό των υπηρετούντων επικουρικών οι οποίοι μετά από πολλές παρατάσεις έχουν υπερβεί το 24μηνο εργασίας στο ΕΣΥ.
Παρά τις υποσχέσεις και τα "μαγικά" με τον υπολογισμό των μορίων κλπ, δεν εξασφαλίζεται η δουλειά όλων των συμβασιούχων, καθώς είναι σίγουρο πως ένα μέρος τους θα μείνει τελικά απέξω, αφού δεν καλύπτεται ούτε ο συνολικός αριθμός τους (αφορά τους "παλιούς") αλλά ούτε και όλες οι μορφές εργασίας. 
Το έχουμε επισημάνει άλλωστε πως η σαλαμοποίηση, στις σχέσεις εργασίας είναι ένα ακόμα εργαλείο (και μνημονιακή επιλογή) καλύτερης διαχείρισης και ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Επιπλέον διευκολύνει τη διαίρεση των εργαζομένων ευνοώντας το διαχωρισμό και καθιστώντας δυσκολότερη την από κοινού διεκδίκηση της μόνιμης δουλειάς, στρέφοντας τον ένα εναντίον του άλλου στην κούρσα της επιβίωσης.
Η μόνη λύση για να ξεπεραστεί η ανθρωποφαγία, είναι ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις για μονιμοποίησή τους. Γιατί εκτός του ότι δεν περισσεύει κανείς, αντίθετα χρειάζονται πολλοί περισσότεροι, η εξασφάλιση μόνιμης, σταθερής και αξιοπρεπώς αμειβόμενης δουλειάς, δεν είναι ζήτημα ...λοταρίας αλλά βασικό δικαίωμα.
Στην κατεύθυνση αυτή παράδειγμα για μίμηση είναι ο αγώνας των καθαριστριών του Αγίου Σάββα που πρέπει να γενικευτεί και να δυναμώσει, και όχι μόνο από τους επικουρικούς και συμβασιούχους αλλά και από τους μόνιμους που δεν πρέπει - εκτός των άλλων - να υποτιμούν τη σταθερή νεοφιλελεύθερη επιδίωξη για την πλήρη κατάργηση της μονιμότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.