-->

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Μικρότερος ο σημερινός αριθμός των εργαζομένων στην υγεία από όσους υπηρετούσαν το 2015! (Αντικρουόμενα τα στοιχεία της απογραφής ως προς τους αριθμούς)

Σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων της απογραφής εγείρονται αν συγκρίνει κάποιος τα στοιχεία προσλήψεων – αποχωρήσεων από το 2015 έως σήμερα με τον αντίστοιχο αριθμό των υπηρετούντων μονίμων υπαλλήλων του 2015 και του 2018.
Συγκεκριμένα:
– οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβρη του 2018 (που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία) είναι σύμφωνα με την απογραφή ανθρώπινου δυναμικού  6343 υπάλληλοι.
– οι αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβρη του 2018 είναι σύμφωνα με την απογραφή ανθρώπινου δυναμικού 7097υπάλληλοι
Τα στοιχεία αυτά μας λένε ότι το μόνιμο προσωπικό των μονάδων υγείας από το 2015 έως τον Οκτώβρη του 2018 έχει  μειωθεί κατά 754 υπαλλήλους.
Όμως αν ανατρέξουμε στα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2015 θα δούμε ότι στην υγεία υπηρετούσαν 79.533 υπάλληλοι και τον Οκτώβρη του 2018 αντίστοιχα 79.499 υπάλληλοι.
Αν αποδεχτούμε αυτούς τους πίνακες της απογραφής (δηλαδή ανά έτος και μήνα) η μείωση των υπαλλήλων στην υγεία είναι μόνο 34 υπάλληλοι και όχι 754.
Μιλάμε για μια διαφορά πάνω από 700 υπαλλήλους από στοιχεία που δίνει η ίδια υπηρεσία στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή σε διαφορετικούς πίνακες.
Αναρωτιόμαστε μετά από αυτό το γεγονός αν υπάρχει αξιοπιστία αυτών των στοιχείων τα οποία βεβαίως η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για να «κάνει παιχνίδι». Πολύ περισσότερο όταν το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έχει στην εποπτεία του την συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν κάνει τον κόπο να δώσει τα στοιχεία των υπηρετούντων υπαλλήλων ανά φορέα, παρότι τα κατέχει προκειμένου αυτά εύκολα να διασταυρωθούν.
Ανεξάρτητα όμως ποια εκδοχή από τα στοιχεία είναι η ορθή το μεγάλο ζήτημα που παραμένει είναι η καθήλωση, ακόμα και σήμερα, του αριθμού των εργαζομένων στα επίπεδα του 2015. Αυτό, όποια κόλπα και αν χρησιμοποιήσει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, δεν μπορεί να το αναιρέσει.
(από ygeionomikoi)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.