-->

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

«Δώρο-άδωρο» η ειδική άδεια 10 ημ. για εκατοντάδες τραυματιοφορείς και προσωπικό που καλύπτει επείγοντα.

   Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε ρύθμιση για την επέκταση της ειδικής άδειας 10 ημερών σε κάποια επιπλέον τμήματα στα Νοσοκομεία, όμως η ρύθμιση αυτή αποτελεί «δώρο άδωρο» για εκατοντάδες τραυματιοφορείς, όπως και για το προσωπικό που εξυπηρετεί επείγοντα σε Νοσοκομεία που είναι και ΚΥ, όπου τα επείγοντα εξυπηρετούνται από το προσωπικό του Κ.Υ.
(Σημ. Στο Φλέμιγκ, μετά από μικρή "αμφιταλάντευση" και παρέμβαση του Σωματείου, το θέμα ξεκαθαρίστηκε μεταξύ των υπηρεσιών και η άδεια θα δωθεί κανονικά στους συναδέλφους)
   Οι διευθύνσεις νοσηλευτικής υπηρεσίας και οι διοικήσεις σε πάρα πολλά Νοσοκομεία αρνούνται να χορηγήσουν την ειδική άδεια των 10 ημερών σε πολλούς τραυματιοφορείς με το εξοργιστικό πρόσχημα ότι οι τραυματιοφορείς στις βάρδιες τους εξυπηρετούν ταυτόχρονα τμήματα που υπάγονται στη ρύθμιση και τμήματα που δεν υπάγονται.
   Δηλαδή το ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού οι τραυματιοφορείς εργάζονται σε πολλαπλά τμήματα και «τρέχουν σαν το Βέγγο», οι διευθύνσεις νοσηλευτικής υπηρεσίας και οι διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να τους περικόπτουν ένα νόμιμο δικαίωμα τους. Ακόμη, σε αρκετά Νοσοκομεία-ΚΥ οι διοικήσεις αρνούνται να χορηγήσουν την ειδική άδεια στο προσωπικό που εργάζεται στο εσωτερικό ΚΥ και εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά (ως ΤΕΠ) με το επιχείρημα ότι αυτό δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στη ρύθμιση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διοικήσεις Νοσοκομείων με διάφορα προσχήματα περικόπτουν δικαιώματα των εργαζομένων την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προβάλει τη χορήγηση τους. Πρόκειται για μια -ενδεχομένως σκόπιμη- κατάσταση διγλωσσίας εις βάρος των εργαζομένων. Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση χωρίς αστερίσκους και ενδεχόμενα παρερμηνειών, διαφορετικά θα πρόκειται για ένα ακόμη «δώρο άδωρο» για εκατοντάδες εργαζόμενους των δημόσιων Νοσοκομείων.
(Πάντως, αν δε λυθεί άμεσα η "παρανόηση" ορισμένων διευθύνσεων, η μόνη σίγουρη λύση, μπορεί να προκύψει μόνο από την κίνηση εκείνων που τάχα ΔΕΝ δικαιούνται ούτε αυτά τα "Ψίχουλα", δηλαδή τους ίδιους τους τραυματιοφορείς που θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και τότε θα δούμε ποιός πραγματικά δουλεύει σε ειδικό τμήμα και ποιός είναι... λιιγότερο απαραίτητος)

(Τα βασικά της είδησης πήραμε από Ygeionomikoi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.