-->

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τροπολογία για νέα παράταση στις συμβάσεις των επικουρικών

Τροπολογία που δίνει νέα παράταση στις συμβάσεις των επικουρικών εργαζομένων στην υγεία που υπηρετούσαν μέχρι την κοινοποίηση της πράξης 305/17 του 1ου τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου κατάθεσε το Υπ. Υγείας σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στη Βουλή. Σύμφωνα με την τροπολογία οι συβάσεις των επικουρικών παρατείνονται μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ διοριστέων(;).
Θέτουμε το ερωτηματικό σχετικά με το πως ερμηνεύεται η διατύπωση του «ΦΕΚ διοριστέων» αφού όπως είναι γνωστό το ΑΣΕΠ εκδίδει οριστικά αποτελέσματα και τον πίνακα διοριστέων.
Σε κάθε περίπτωση είτε το υπ. υγείας εννοεί με τη σχετική διατύπωση την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ είτε την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού για κάθε επιτυχόντα στην αντίστοιχη θέση που υπηρετεί σήμερα επικουρικός θα πρέπει αυτό να διευκρινιστεί και να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην εφαρμογή της ρύθμισης.
Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί, μιας και στη σχετική ρύθμιση υπάρχει μεγάλη ασάφεια, αν απαιτείται νέα απόφαση του συλλογικού οργάνου προκειμένου να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών.
Δείτε τη σχετική ρύθμιση από την ιστοσελίδα της Bουλής (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.