-->

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΠΙΣ: Καταδικάζει τη ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Αγ.Ανάργυροι

Ρατσιστική βία στον Ασπρόπυργο / Κοινή Δήλωση(Μεταφέρουμε παρακάτω αυτούσιο το άρθρο της iatropedia, έχοντας όμως ορισμένες παρατηρήσεις και απορίες που θέλουμε να μοιραστούμε:
1. "Η βία απ' όπου κι' αν προέρχεται" λέει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, στρογγυλεύοντας τις γωνίες, κατά την ταπεινή μας άποψη, καθώς από τα αναφερόμενα του ιδίου αλλά και από το ρεπορτάζ προκύπτει σαφώς από που προέρχεται η βία. Από τον φασίστα γιατρό και στρέφεται κατά του Παλαιστίνιου γιατρού. Όποιος επιμένει να κρατάει ίσες αποστάσεις και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει είναι σα να εξομοιώνει το θύτη με το θύμα. Σαν να έχουν την ίδια ευθύνη!  Αυτό δεν μας φαίνεται και τόσο "καθαρό" καθώς με τη θεωρία του..."απ' όπου κι' αν προέρχεται" βγαίνει λάδι η φασιστική συμπεριφορά.
2. Κατά τη γνώμη μας και ο ΠΙΣ και κάθε συνδικαλιστικός (τουλάχιστον) φορέας στα Νοσοκομεία θα πρέπει απόλυτα και ξεκάθαρα να καταδικάσει και να απομονώσει κάθε ρατσιστική και φασιστική συμπεριφορά << σε όποιον και αν απευθύνεται.>>  (Εδώ ταιριάζει το "σε όποιον" γιατί φανταστείτε αν εκδηλώνεται με τέτοιο τρόπο η φασιστική βία από σε γιατρό σε γιατρό, τι τραβάνε οι ασθενείς στα χέρια αυτού του επιστήμονα...)
3. Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει πως όπου και υπάρχει μαζικό κίνημα εργαζομένων, όπου παλεύουν οι εργαζόμενοι για δικαιώματα, οι φασιστικές απόψεις δεν μπορούν "να σταθούν". Σε συνθήκες κοινωνικής κινητικότητας αποκαλύπτεται η φυσική τους θέση που είναι η αναπαραγωγή και υπεράσπιση του συστήματος του οποίου είναι γέννημα - θρέμα.

Μετά τα παραπάνω "εισαγωγικά" Διαβάστε την είδηση...

Την παρέμβαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκάλεσε το περιστατικό με τη ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγ.Ανάργυροι", το οποίο έφερε στο φως το Iatropedia.gr.( Γιάννα Σουλάκη)
 “Η βία στα νοσοκομεία είναι απολύτως καταδικαστέα, απ'όποιον κι αν προέρχεται.
Η βία μεταξύ γιατρών είναι αυτονόητα δύο φορές καταδικαστέα. Κι αν η βία αυτή έχει και ρατσιστικό υπόβαθρο είναι πολύ βαριά καταδικαστέα”, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Διαβάστε: ΣΟΚ: Ρατσιστική βία μεταξύ γιατρών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Αγιοι Ανάργυροι” Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΝΑΠ, γιατρός εδώ και καιρό προσβάλλει με ρατσιστικές εκφράσεις, φτάνοντας ακόμη και στον προπηλακισμό συνάδελφου του γιατρού της ίδιας ειδικότητας, επειδή είναι ... Παλαιστίνιος. “Πάρε την καμήλα σου και πήγαινε στη χώρα σου” είναι μια από τις πολλές προσβλητικές εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο έλληνας γιατρός απευθυνόμενος προς τον Παλαιστίνιο από την Ιορδανία συνάδελφό του, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα έφτασε στο σημείο ακόμη και να τον προπηλακίσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ κ. Ολγας Κοσμοπούλου: “Την ημέρα των εκλογών, τέλος Φεβρουαρίου, ο Ιορδανός συνάδελφος ήταν υποψήφιος και καθόταν στο τραπεζάκι της παράταξης έξω από κτίριο του νοσοκομείου, ενώ ο άλλος “συνάδελφος” σε εισαγωγικά, πέρασε μία, πέρασε δύο από μπροστά του και τον προκαλούσε. Στο τέλος του επιτέθηκε έχοντας τη“βοήθεια” και ενός ακόμη Έλληνα συναδέλφου του. Υπήρξε και σωματική βία, αλλά ευτυχώς τους χώρισαν εγκαίρως”, καταγγέλλει η κα.Κοσμοπούλου.
Αύξηση των περιστατικών βίας στα νοσοκομεία 
Αύξηση των περιστατικών βίας στα νοσοκομεία έχει εντοπίσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, “Είναι κρίμα για μια χώρα με το πολιτιστικό υπόβαθρο της Ελλάδας, να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα από τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούμασταν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και συνεχίζει: “Μας απασχολεί πολύ ως Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η αύξηση των κρουσμάτων βίας, κυρίως εναντίον της άσπρης μπλούζας. Διότι διθνώς υπάρχουν κρούσματα βίας στα νοσοκομεία πολύ σοβαρά, δηλαδή σε χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν και η Κίνα, έχουν ακόμα και ένοπλους αστυνομικούς στα νοσοκομεία, αυτό μας απασχολεί ότι υπάρχει μια αύξηση τελευταία και στη χώρα μας. Σκεφτόμαστε μάλιστα να ξεκινήσουμε μάλιστα και σχετική εκστρατεία”, λέει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.