-->

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Κέρδισαν αυξήσεις και προσλήψεις μετά από μαζική απεργία νοσηλεύτριες και μαιες στην Ιρλανδία!

Με μισθολογικές αυξήσεις και δέσμευση για ασφαλή επίπεδα στελέχωσης έληξε ο απεργιακός αγώνας των νοσηλευτών/τριών και μαιών στην Ιρλανδία

Η Ένωση Νοσηλευτών/τριων και Μαιών της Ιρλανδίας (ΙΝΜΟ)  αποδέχθηκε μια νέα συμφωνία αμοιβών και εργασιακών συνθηκών με στόχο την επίλυση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση που προκάλεσε  πολλές ημέρες απεργιακής δράσης  φέτος.
Τα μέλη της μεγαλύτερης Οργάνωσης Νοσηλευτών και Μαιών της Ιρλανδίας ψήφισαν  62% υπέρ των προτάσεων του Εργασιακού Δικαστηρίου για τη διευθέτηση της αντιπαράθεσης.
Σύμφωνα με την INMO, οι προτάσεις του Εργασιακού Δικαστηρίου περιλαμβάνουν δέσμευση για ασφαλή επίπεδα προσωπικού, με βάση την ασφάλεια των ασθενών και μια νέα υψηλότερη κλίμακα μισθών για τους νοσηλευτές/τριες  και τις μαίες.
Περιλαμβάνουν επίσης ότι μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει την αμοιβή για όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Ακόμη, θα αυξηθούν και θα επεκταθούν τα επιδόματα και οι  πρόσθετες ευκαιρίες εξέλιξης και θα υποστηριχθεί η  επαγγελματική ανάπτυξη  και εκπαίδευση.
η γενική γραμματέας της INMO Phil Ni Sheaghdha
Σε  δήλωση της η γενική γραμματέας της INMO Phil Ni Sheaghdha δήλωσε: «Οι νοσηλευτές/τριες και μαίες της INMO αγωνίστηκαν σκληρά για την ασφάλεια των ασθενών και τη στελέχωση τους με αποφασισμένο, ελεγχόμενο και συλλογικό τρόπο.
«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ασφαλή, φιλόδοξη απεργία που οργανώθηκε από τις απεργιακές επιτροπές.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τα στελέχη και το εκτελεστικό συμβούλιο της ΙΝΜΟ για την ακούραστη δουλειά και τις γενναίες αποφάσεις τους σε όλο αυτό τον αγώνα.
«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας σε άλλα συνδικάτα για την αλληλεγγύη τους – ειδικά την Patricia King στην ICTU, η οποία μας έδωσε μεγάλη βοήθεια.
«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει πλήρως αυτές τις προτάσεις.
«Επιδιώκουμε τώρα μια άμεση συνάντηση μαζί τους για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί αυτό χωρίς καθυστέρηση.
«Είμαστε επίσης ευγνώμονες στο Εργασιακό Δικαστήριο και στην Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων για τις σημαντικές προσπάθειές τους για επίλυση αυτής της διαφοράς.
«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό που έδειξε τέτοια υποστήριξη στις νοσηλεύτριες και τις μαίες της Ιρλανδίας κατά τις ημέρες απεργίας μας».
Δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές και μαίες από την INMO πραγματοποίησαν απεργίες φέτος το Φεβρουάριο και το Μάρτιο ζητώντας αύξηση κατά 12 τοις εκατό των αποδοχών και επίλυση των ελλείψεων προσωπικού του HSE (δημόσιου συστήματος υγείας).
Πηγή:   ιστοσελίδα της εφημερίδας the irish sun(3/5/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.