-->

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!


  (Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις 
συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. 
Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)
Στη συνέχεια η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας για την αξιολόγηση.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση μας πιέζει να συμμετάσχουμε άμεσα στην ηλεκτρονική αξιολόγηση, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, εκβιασμούς και απειλές. Την ίδια στιγμή, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ενώ δήθεν καταγγέλλει το σύστημα αξιολόγησης, παραμένει εντελώς απρόθυμη να συγκρουστεί για αυτό και ψελλίζει μόνο κάτι περί απεργίας- αποχής, διεκδικώντας μονάχα το ρόλο του αξιόπιστου συνομιλητή με προτάσεις για βελτιώσεις.
Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα, μα και η φάρσα:
Πρόβλημα, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να μην ξεγελαστούμε (για άλλη μια φορά) και επιτέλους να δούμε ξεκάθαρα το χαρακτήρα της αξιολόγησης.
Που είναι τόσο «δίκαιη» ώστε, για να περάσει, χρειάζεται τον εκβιασμό των προϊσταμένων και την εξατομικευμένη ηλεκτρονική υποβολή,  
τόσο «φιλεργατική» ώστε να προβλέπει, για τη συντριπτική πλειοψηφία των επτά επιπέδων βαθμολογίας έως και «αναστολή της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης» και κωλύματα στη κινητικότητα,
τόσο «αθώα» ώστε να αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η «αδικαιολόγητη μη σύνταξή» της,
τόσο «ακίνδυνη» ώστε να είναι προαπαιτούμενο των δανειστών και, τέλος,  
τόσο «αντικειμενική» ώστε να προβλέπει συντελεστή διόρθωσης όταν τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν συχνή εμφάνιση ακραίων τιμών βαθμολόγησης!!! (Δηλαδή ό,τι βαθμό και να πάρεις, αυτοί ανάλογα με τις πολιτικές εντολές που έχουν, βάζουν ό,τι  τους εξυπηρετεί. Τσάμπα δηλαδή έσπαγες εσύ το κεφάλι σου να συμπληρώσεις σωστά το «έργο που επιτέλεσες»!!!)
Ταυτόχρονα είναι και φάρσα, καθώς την ίδια στιγμή που η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλει απεργία- αποχή, και καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να κινηθούν για την υλοποίηση της απόφασης αυτής, οι ίδιοι εκπρόσωποι των παρατάξεων που στην ΑΔΕΔΥ  ψηφίζουν υπέρ της απεργίας, σε πάρα πολλές των περιπτώσεων, όταν το ζήτημα έρχεται στα  πρωτοβάθμια Σωματεία που ανήκουν, αλλάζουν γνώμη και θεωρούν την αξιολόγηση καλή !!! (Προφανώς δεν πρόκειται για διπολική διαταραχή, αλλά για κάτι πολύ πιο …χειροπιαστό)



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ποιοι αλήθεια θέλουν την «αξιολόγηση» …για τους άλλους; Οι κυβερνήσεις που έχουν ταυτιστεί με την αναξιοπρέπεια, την κοροϊδία, την εξαγορά συνειδήσεων, τα υποχείρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αυτοί που έχουν εκχωρήσει τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ και ΔΝΤ;
Θέλουν να κριθεί ποιος; Ο δημόσιος υπάλληλος, η νοσηλεύτρια, η τραπεζοκόμα, ό τεχνικός, ο διοικητικός, που καθημερινά «παλεύει» κόντρα στις τραγικές ελλείψεις υποδομών, μέσων και προσωπικού; Που στην πλάτη τους και στο φιλότιμό τους «πατάνε» οι κυβερνήσεις; Στην πλάτη τους κάνουν τα ρουσφέτια, στην πλάτη τους πληρώνονται οι μίζες, στην πλάτη τους βγαίνουν τα πλεονάσματα , από πάνω τους περνάει η φοροληστεία και όλη η αντεργατική πολιτική των μνημονίων και της «ανάπτυξης».
Θέλουν να κριθεί τι; το δικαίωμά μας στην δουλειά, δηλαδή στην επιβίωση, σε μια χώρα με εκατομμύρια άνεργους και ανασφάλιστους;
            Συνάδελφοι, ας μην εφησυχάζουμε από το γεγονός ότι ακόμα η αξιολόγηση δεν έχει δείξει τα δόντια της, γιατί ξέρουμε ότι τόσο αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτή της ΝΔ, όπως και κάθε αξιολόγηση υπό αυτές τις συνθήκες, γίνεται για να αποτελέσει μελλοντικό «εργαλείο» για απολύσεις, μισθολογική καθήλωση, χειραγώγηση, πειθάρχηση και υποταγή των εργαζομένων. 
Καθώς είναι αποτέλεσμα των πιέσεων του κεφαλαίου για μείωση των δαπανών και εξυπηρέτηση των αιματηρών πλεονασμάτων, στοχεύει  ευθέως στο χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών και των εργασιακών ελευθεριών.  Εξ’ ου και η επιμονή να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου, ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένο, όπως και τόσα άλλα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μας φορτώσει στη πλάτη.
   Εξάλλου το πώς αντιλαμβάνεται το σύστημα την «αξιοκρατία» το ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της εκμετάλλευσης και του εργασιακού μεσαίωνα.
Από την άλλη, ας μην έχουμε αυταπάτες ότι με την απεργία-αποχή, χωρίς αγώνες και μαζικές διαδικασίες, ανατρέπονται οι νόμοι και οι πολιτικές του συστήματος. Ας είναι ξεκάθαρο πως η  άρνησή μας, να συμμετάσχουμε εκφράζει τη θέλησή μας ν' αντισταθούμε σ' αυτή την πολιτική, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ν' αγωνιστούμε για τις συλλογικές κατακτήσεις μας. 
 Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.