-->

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Σημ. 1.Από τη συνδικαλιστική παράταξη <<ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ>> του Σισμανογλείου λάβαμε σήμερα την ανακοίνωσή τους και την αναρτούμε. Κατά πάγια τακτική του χώρου αυτού υπενθυμίζουμε πως για κείμενα άλλα από εκείνα του Σωματείου μας, την ευθύνη για τα γραφόμενα έχουν οι συντάκτες τους.
2. Ως προς την ουσία του κειμένου τώρα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους συμφωνίες ή διαφωνίες, στο κεντρικό ζήτημα οι συνάδελφοι έχουν πέρα για πέρα δίκιο. Η συνταγογράφηση είναι ατομική πράξη και αποκλειστική ευθύνη του γιατρού. Το γεγονός ότι το ιατρικό προσωπικό μπορεί να πιέζεται λόγω φόρτου και έλλειψης προσωπικού είναι ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί προφανώς διαφορετικά.
Η εύκολη λύση να φορτωθεί και αυτή τη δουλειά το Νοσηλευτικό προσωπικό όπως και τόσες άλλες "ορφανές". (πχ ...τα αστυνομικά καθήκοντα ελέγχου των συνοδών) εκτός από παράνομη είναι υποκριτική και αντισυναδελφική καθώς στα λόγια όλοι αναγνωρίζουν τα προβλήματα των νοσηλευτριών/ων.
3. Το ίδιο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο Φλέμιγκ, με δεδομένες τις όποιες διαφορές στα μεγέθη και τις συμπεριφορές. Θα απασχολήσει άμεσα το Σωματείο μας.


ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΆΦΗΣΗΣ ΑΦΟΡΆ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΜΌΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΎΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Με απόφαση του, το ΔΣ του νοσοκομείου την Παρασκευή 29/6/19, επικύρωσε την απόφαση του Διοικητή την οποία έλαβε μία ημέρα νωρίτερα και αφορά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Το ΔΣ του νοσοκομείου έλαβε μία προδήλως παράνομη, αντισυνταγματική και καταχρηστική απόφαση, παραβιάζοντας ωμά την κείμενη νομοθεσία. Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, με την απόφαση του, μετέτρεψε την έννοια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε ηλεκτρονική παραγγελία φαρμάκων, προτρέποντας τους Προϊστάμενους νοσηλευτικών τμημάτων και επιβάλλοντας στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν σαν να είναι ιατροί. Με την απόφαση του αυτή το ΔΣ αναγκάζει το νοσηλευτικό προσωπικό να εκτελεί καθήκοντα πέραν των επαγγελματικών του δικαιωμάτων, πράγμα το οποίο εκτός από παράνομο και αντισυνταγματικό θέτει σε κίνδυνο και την υγεία και ασφάλεια των ασθενών.
Να σημειώσουμε ότι την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το ΔΣ, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων. Παρόλο που το τακτικό μέλος του, κ. Σκεπετάρη ειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί, εσκεμμένα δεν ειδοποιήθηκε το αναπληρωματικό μέλος κ. Μαλίνογλου, ενώ ήταν τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο νοσοκομείο. Η όποια αιτιολόγηση του ΔΣ ότι, “είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση και άρα δεν ήταν υποχρεωμένο να καλέσει το αναπληρωματικό μέλος του εκπροσώπου των εργαζομένων”, εκτός από αθλιότητα, αποτελεί και παραδοχή, ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους εργαζόμενους, τη λειτουργία του νοσοκομείου και την ασφάλεια των ασθενών, η παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων ήταν περιττή, όπως με περισσό θράσος υπονοησε ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής του Νοσοκομείου .
Ο κ. Μαλίνογλου κατέθεσε αναφορά, επιφυλασόμενος για κάθε νόμιμη ενέργεια, προς το ΔΣ του νοσοκομείου για την παράνομη απόφαση που αυτό έλαβε τόσο ως προς την ουσία (ηλεκτρονική συνταγογράφηση) όσο και για τη μη νόμιμη σύνθεση του, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν παράγει νόμιμες συνέπειες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
  • ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ που ενώ έπρεπε να τηρήσουν τη νομοθεσία περί ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγής, αγνόησαν με συνειδητό τρόπο τη νομοθεσία (νόμους, υπ. Αποφάσεις, απόφαση ΓΓ Υπ. Υγείας, κλπ) περί ηλεκρονικής συνταγογράφησης, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα μερίδας ιατρών που μόνο τους μέλημα είναι τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ακροβατούν εννοιολογικά, πέφτουν σε ακραίες αντιφάσεις άνευ προηγουμένου, τολμούν παρερμηνείες και ψεύδη,αποφασίζουν αυθαιρέτως ότι η συνταγογράφηση διενεργείται στο Νοσοκομείο χειρόγραφα, μετονομάζουν και βαφτίζουν την καρτέλα χορήγησης φαρμάκων του ασθενούς (έντυπο της νοσηλευτικής Υπηρεσίας ) σε έντυπο ατομικής συνταγογράφης, καταργώντας υπουργικές αποφάσεις που από το 2011 εντέλλουν τους τότε Διοικητές των Νοσοκομείων να οργανώσουν τα Πληροφοριακά Συστήματα των Νοσοκομείων ώστε να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στους εσωτερικούς ασθενείς των Νοσοκομείων, καταργώντας τις χειρόγραφες συνταγές.
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ μετονομάζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφησηπου γίνεται στην ειδική φόρμα του INFOHEALTH του πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου μας, σε παραγγελία φαρμάκων και όχι ατομική συνταγογράφηση ασθενών (δείτε στη συνέχεια το στιγμιότυπο της οθόνης του Πληροφοριακού Συστήματος, όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι πρόκειται για καταχώρηση ατομικών συνταγολογίων και ατομικής συνταγής και όχι σε παραγγελία φαρμάκων), ΜΕ ΤΗ ΣΎΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!!
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ εντέλλουν τους ιατρούς να δώσουν την έγγραφη συναίνεση τους στο Διευθυντή του τμήματος, της καταχώρησης και χρήσης του ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να εκβιάζουν κατά περίπτωση τους προϊστάμενους των τμημάτων και να προβαίνουν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με όποιο ΑΜΚΑ ιατρού κάθε φορά κρίνει ο Διευθυντής τους. Αλήθεια εάν αυτό δεν είναι ωμή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι ο κάθε ιατρός εισέρχεται με τον προσωπικό του κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα του νοσοκομείου και με το ΑΜΚΑ του κάνει την ηλεκρονική συνταγογράφηση των ασθενών.
Εάν αυτό δεν είναι ωμή παραβίαση ΕΥΑΊΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ των ιατρών, τότε ποια είναι;;;
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ εξαναγκάζουν με τη μορφή ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ τους νοσηλευτές να προβαίνουν σε παράνομες, αντισυνταγματικές και καταχρηστικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς και τα ΑΜΚΑ των ιατρών ώστε να καταχωρούν τις ηλεκτρονικές συνταγές, εκ μέρους τους,κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, υπ. Απόφαση , παλαιότερες διοικητικές αποφάσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα του νοσηλευτικού προσωπικού.
- ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ καταργούν ΜΕ ΑΥΘΑΊΡΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΌ ΤΡΌΠΟ παλαιότερες αποφάσεις διοικητών που είχαν την τόλμη να αψηφήσουν συντεχνιακά συμφέροντα και να εντέλλουν το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου να συνταγογραφήσει στο υπάρχον Πληροφοριακό Σύστημα.
- ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ «ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ!!!», ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΥΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΣΟΣ δημιουργούν συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών, αφού μη ξεκαθαρίζοντας, με βάση τη κείμενη νομοθεσία, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του κάθε κλάδου, καθημερινά η αγωγή των νοσηλευομένων καθυστερεί, αναβάλλεται για ώρες ή ακυρώνεται, με κίνδυνο ακόμα και το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ οι οποίοι αρνούνται να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά και να καταχωρίσουν τις ηλεκτρονικές συνταγές, όπως ο νόμος προβλέπει, φτάνοντας σε σημείο να απειλούν τους νοσηλευτές, ώστε να τους εξαναγκάσουν να πλαστογραφήσουν τα στοιχεία τους και να συνταγογραφήσουν εκ μέρους τους .

ΕΡΩΤΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ που συμμετέχει στις συνεδριάσεις στο γραφείο του Διοικητή  –από τις οποίες λείπει η νοσηλευτική Διεύθυνση- ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ  ότι στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου μας δεν υπάρχει ηλεκτρονική συνταγογραφηση, αλλά μόνο παραγγελία φαρμάκων. ΣΥΝΑΙΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΠΕΦΝΙ) ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ;;;;. - ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΕΚΓΚΡΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ,  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ;;;;;;;;!!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΤΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΝΟΜΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ.
Μετά από έγγραφο της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, προς το Διοικητή του Νοσοκομείου, για έκδοση προσωπικών κωδικών και διασφάλιση του Π.Σ. ηΥποδιεύθυντρια Πληροφορικής απέστειλε έγγραφο έκδοσης προσωπικών κωδικών κυρίως στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, η οποία άμεσα απέστειλε αιτήσεις των υπαλλήλων της για έκδοση κωδικών εγκρίνοντας συγκεκριμένα πεδία πρόσβασης, όπως η απόφαση του Διοικητή όριζε «…σύμφωνα με το ρόλο και την ιδιότητα του καθενός στην παραγωγική διαιδκασία…» Η Υποδιεύθυντρια της Πληροφορικής παρά το νόμο δεν προχώρησε στη διαβάθμιση πρόσβασης των χρηστών σύμφωνα με το νόμο, αλλά εσκεμμένως άφησε ανοικτή την πρόσβαση στο νοσηλευτικό προσωπικό στο πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να εξυπηρετήσει συντεχνιακά συμφέροντα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΔΑΚΕ, ΔΑΕΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ) ΚΑΙ ΕΚΕ(ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες έχουν κρυφτεί εδώ και τρεις ημέρες, χωρίς να έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής στα συνδικαλιστικά δρώμενα του νοσοκομείου.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, εδώ και τρεις ημέρες και από τη στιγμή που βγήκε η αρχική απόφαση του Διοικητή την Πέμπτη 28/6/19, να συγκαλέσουμε έκτακτο ΔΣ σωματείου, προκειμένου να πάρουμε θέση απέναντι στην απαράδεκτη αυτή απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αυτό δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο.
Προφανώς τα συμφέροντα του ενός κλάδου απέναντι σε έναν άλλο, καθορίζουν, και δεν είναι η πρώτη φορά, τη τακτική τους και για αυτό το μείζον ζήτημα. Προφανώς ο συντεχνιακός τρόπος με τον οποίο λειτουργούν κάποιοι ιατροί, είναι να μαζεύουν ή να αμολάνε τα γκέμια των εκπροσώπων τους στο σωματείο των εργαζομένων κατά περίπτωση.
Αλλά και τα αλισβερίσια κάποιων συνδικαλιστών με τη Διοίκηση, προφανώς δεν τους “επιτρέπει” να διαφωνήσουν και να αντιπαρατεθούν μαζί της, αφού πάνω από όλους και όλα βάζουν τον εαυτούλη τους!!
Τι και εάν το νοσηλευτικό προσωπικό βάλλεται από παντού;
Τι και εάν εσκεμμένα η Διοίκηση το Επιστημονικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, η Διευθύντρια Φαρμακείου, η Υποδιευθύντρια της Πληροφορικής προβαίνουν σε ενέργειες, ώστε να εξαναγκάσουν το νοσηλευτικό προσωπικό σε παράνομες και αξιόποινες ενέργειες;
Τι και εάν το νοσηλευτικό προσωπικό έχει γίνει αποδέκτης αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς και συνεχών απειλών που θίγουν την προσωπικότητα και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια;
ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.
ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ!!!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Η “Νέα Πορεία” στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου που τελικά, μετά από τεράστια πίεση μας, ορίστηκε για τη Δευτέρα 1/7/2019 και ώρα 10πμ θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Σωματείου να πάρει απόφαση για τα εξής:
  1. Καταγγελία στο Διοικητή, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΚΑΤΑΚΡΕΜΝΊΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!
  2. Καταγγελία στο Διοικητή, το Διοικητικού Συμβουλίου, το Επιστημονικού Συμβουλίου που παραβιάζουν το νόμο και ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
  3. Καταγγελία στη Διευθύντρια του Φαρμακείου για την αποδοχή της να συνταγογραφούν οι νοσηλευτές εκ μέρους των ιατρών επί συναπτά έτη και την αποδοχή ότι εγκρίνει παραγγελία φαρμάκων και όχι ηλεκτρονική ατομική συνταγή, όπως ο νόμος ορίζει.
  4. Καταγγελία στην Υποδιευθύντρια Πληροφορικής η οποία επιτρέπει σε συντεχνιακά συμφέροντα να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό σύστημα του Νοσοκομείου με τρόπο που
θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του συστήματος και την προστασία προσωπικών δεδομένων

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΖΗΤΑ:
  • Καταχώρηση της ηλεκτρονικής ατομικής συνταγής από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους ιατρούς του νοσοκομείου, όπως σαφώς ορίζει η κείμενη νομοθεσία
  • Άμεση ανάκληση της απόφασης του ΔΣ αναφορικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και εφαρμογή προηγούμενων διοικητικών αποφάσεων που αυθαίρετα και αβάσιμα καταργήθηκαν.
  • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ.
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ –ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 1Η ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/19 ΩΡΑ 10ΠΜ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.