-->

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ...ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!
Επειδή ...δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα!
Προφανώς το γενικό πλαίσιο της παρατήρησής μας ισχύει, αλώστε πρόκειται για κατάσταση που τη ζούμε καθημερινά. Μάλιστα οι παλιότεροι που έχουμε εμπειρία από εναλλαγές κυβερνήσεων, υπουργών και διοικήσεων καταλαβαίνουμε...με το καλημέρα που λένε!
Όμως η ανάγνωση που κάναμε στην απόφαση του νέου Υπουργού ήταν βιαστική και λάθος σε σχέση με την τοποθέτηση των επικουρικών και τις εξαιρέσεις που ορίζει.
Επειδή όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύονται όχι μόνο οι συνάδελφοι αλλά ευρύτερα οι υγειονομικοί, ακριβώς επειδή είναι πολύ μακριά από μας οι δημιουργίες εντυπώσεων, αφήνουμε, για ένα διάστημα, το αρχικό κείμενο με τη διευκρίνηση αυτή για την αποκατάσταση της αλήθειας.
(Η οποία ανεξάρτητα από εμάς, αλλά και από την πολιτική ηγεσία δεν θα αργήσει να φανεί καθώς στο χώρο της περίθαλψης, περιθώρια δεν υπάρχουν!)



Δεν προλάβαμε , να τα πούμε για τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που μας αφορά...αλλά νομίζουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία, μόλις κατακάτσει ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός. Εξ' άλλου παρατηρήσαμε και εμείς - όπως και πολλοί άλλοι - πως η προεκλογική συζήτηση δεν μας έδωσε και πολλές πληροφορίες αφού δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα αλλά περιορίστικε στο ...life style! Ας είναι και από αυτό βγαίνουν πολιτικά συμπεράσματα γι όποιον θέλει να τα δει.

Προς το παρόν αλιεύσαμε μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου Υπουργού, που είναι η αναστολή κάθε υπηρεσιακής μεταβολής μέχρι νεωτέρας.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η αναστολή αφορά, μετακινήσεις, μεταβολές αλλά και τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, υποψιαζόμαστε τη συνέχεια. Είναι σα να αμφιβάλει ο Υπουργός για τις υπηρεσιακές ανάγκες, για το ότι λείπει προσωπικό στα νοσοκομεία δηλαδή.
Όσο και να πει κανείς πως η νέα ηγεσία θέλει να επανεξετάσει τις λεπτομέρειες για ειδικότητες, ανάγκες κλπ, εύλογα θα σκεφτούμε πως ο νέος Υπουργός έχει περάσει από Νοσοκομεία, έκανε και αιφνιδιαστικές επισκέψεις...δεν μπόρεσε να καταλάβει; Πρόκειται δηλαδή για επαναπροσδιορισμό ή για κάτι άλλο, ώστε να χρειάζεται και επίσημο φρένο;
Ένα είναι σίγουρο πάντως: Οι ανάγκες αυτές που δεν είναι βέβαια σημερινές είναι πιεστικές, όσο "ύφος" και να θέλει να επιδείξει κανείς.
Θα αναγκαστεί γρήγορα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα...και εμείς οι εργαζόμενοι επίσης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.