-->

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Υ.ΠΕ.

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας με τα ονόματα των νέων Διοικητών των Υ.ΠΕ., στη <<δική>> μας, 1η Υ.ΠΕ επιλέγεται ο κ. Π. Στάθης , ο οποίος όπως διαβάζουμε, επαγγελματικά έχει υπάρξει Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μέχρι το 2015. Προς διερεύνηση η σχέση του, αν υπάρχει, με το χώρο της υγείας, όπως άλλωστε αναρωτιούνται πολλοί μαζί με εμάς. 
Πάντως, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση που πρώην αξιωματικός της αστυνομίας τοποθετείται επικεφαλής ενός οργανισμού με εντελώς άσχετο αντικείμενο. (Ελπίζουμε οι ευνόητοι συνειρμοί να μη διαμεσολαβούν στην άσκηση της πολιτικής που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση...) 
Πολλές φορές εξάλλου έχουμε τοποθετηθεί λέγοντας ότι τα πρόσωπα μπορεί να είναι λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα από άλλα, ωστόσο εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η πολιτική που έχουν κληθεί να εφαρμόσουν, αφού προφανώς δεν εφαρμόζει ο καθένας τη δικιά του!
Το σημαντικότερο βέβαια για μας είναι να τονίσουμε για μία ακόμα φορά,πως η Υγεία και η περίθαλψη δεν είναι κι' αυτή ένα εμπορεύσιμο προϊόν, όπως όλα τα άλλα, που πρέπει απλά να τα διαχειριστεί ο καλός (τι θα πει άραγε καλός; και για ποιόν πρέπει να είναι καλός;) διοικητής για να βγάλει το περισσότερο κέρδος όπως πχ τα ζαρζαβατικά στα super markets...
Αντίθετα, είναι δικαίωμα, ανθρώπινο, κερδισμένο από τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες. Επίσης είναι και απολύτως απαραίτητο...  Ίσως γι' αυτό οι απόπειρες διαχείρισής της σαν να είναι εμπόρευμα είναι καταστροφικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.