-->

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ., και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ: Πανελλαδική στάση εργασίας 
την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ., 
και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τραυματιοφορέων.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν σήμερα ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση.
Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε ανθρώπινα.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
Σχετική εικόνα
Με ένα ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια, με ελλείψεις πολύ πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων , με συνθήκες εργασίας γαλέρας, με μυοσκελετικά προβλήματα σχεδόν όλοι τους, έχουν απομείνει να εργάζονται σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία, μετά τον Ιούνιο του ΄19  μόλις 1.680 εργαζόμενοι για να καλύψουν τις τρεις βάρδιες λειτουργίας και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ετοιμάζονται να απολυθούν άλλοι 820 συνάδελφοι που η "ελαστική" σχέση εργασίας τους, μέσω ΟΑΕΔ λήγει το Φεβρουάριο του '20. Από κοντά και άλλες 180 συνταξιοδοτήσεις ως το τέλος του χρόνου.
Αποτέλεσμα (και) αυτής της κατάστασης ταλαιπωρούνται, υποχρεωμένοι σε ατέλειωτες ουρές αναμονής και καθυστερήσεις οι ασθενείς, ετοιμάζονται για την απόλυση και την ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι. 
Είναι φανερό πως είμαστε μπροστα σε μία ακόμα μεγάλη υποβάθμιση της Δημόσιας περίθαλψης καθώς οι συνθήκες νοσηλείας θα γίνουν ακόμα πιο απάνθρωπες.
Παράλληλα ετοιμάζεται  - μάλιστα θα εμφανιστεί και σαν ...ανάγκη! - νέο ξεπούλημα μιας ακόμα υπηρεσίας που θα έπρεπε να παρέχει το κράτος, σε ιδιώτες, καθώς δε θα αργήουν τα Νοσοκομεία να προσφεύγουν σε εργολάβους ή σε νοίκιασμα με μπλοκάκι εργαζομένων, για τόσο, όσο θα έχουν χρήματα βέβαια...
Με ένα σμπάρο λοιπόν πολλά τρυγόνια, καθώς ένας ακόμα τομέας παραδίδεται στην ιδιωτική
πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν δε θα αναπληρωθούν ποτέ ενώ όσοι τελικά θα κάνουν αυτή τη δουλειά, θα είναι είτε "ελευθεροι επαγγελματίες" χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα είτε νοικιασμένοι από κάποια από τις γνωστές δουλεμπορικές που λυμαίνονται ήδη το χώρο και χρησιμοποιούν εργαζόμενους κακοπληρωμένους ή για μήνες απλήρωτους!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.