-->

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Κάτω τα χέρια από τις οφειλόμενες κανονικές άδειες.






Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός με έγγραφό του που απηύθυνε στα Κέντρα Υγείας και την κεντρική υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ «διαγράφει με μια μονοκονδυλιά» τις άδειες του προσωπικού που οφείλονται πριν το 2018.
Παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι οι άδειες που οφείλονται στο προσωπικό για το έτος 2018 κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν εξαντληθούν μέσα στο 2019.
Ο κ. Ροϊλος έντεχνα ξεχνά ότι για τις ημέρες που δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες οι εργαζόμενοι έχουν παρέχει εργασία και η «διαγραφή» τους ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν.
Σκόπιμα κατά τη γνώμη μας παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι άδειες σε κάθε περίπτωση χορηγούνται με ευθύνη των υπηρεσιών  και δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων που δεν τους χορηγήθηκαν. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ να προχωρά σε αυτή την απόφαση  όταν είναι γνωστή η υποστελέχωση των μονάδων υγείας η οποία είναι και ο βασικός λόγος που δεν επιτρέπει την χορήγησή τους.
 Το έγγραφο αυτό του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ με την παράνομη και άδικη ερμηνεία που κάνει στις σχετικές διατάξεις, ενδεχομένως να ανοίγει το δρόμο να αμφισβητηθούν από κάποιες διοικήσεις μονάδων  υγείας, όπως νοσοκομεία, δικαιώματα των εργαζομένων ακόμα όπως οι κανονικές άδειες και τα χιλιάδες ρεπό που οφείλονται, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης τους, στηριζόμενοι στον απαράδεκτο και παράνομο ισχυρισμό ότι παρήλθε ο χρόνος χορήγησής τους. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους που αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες να εκδίδονται τέτοιες αποφάσεις.
Το Υπ. Υγείας οφείλει να ανακαλέσει  αυτό το απαράδεκτο έγγραφο του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και να πάρει μέτρα για την στελέχωση των μονάδων υγείας προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν έγκαιρα να πάρουν τόσο τις κανονικές άδειες όσο και τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό).




Από Ygeionomikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.